Loistouutinen autoilijoille – Turun moottoritien jättiurakka valmistuu 2 kuukautta etuajassa

Mikko Välimaa

Aamu- ja iltapäiväruuhkat helpottuvat hieman Turun moottoritiellä Espoossa, kun valtatie ykkösen parannushanke Kirkkojärven kohdalla valmistuu reilusti etuajassa.

Liikenneviraston mukaan ajoväylät molempiin suuntiin avataan normaalille liikenteelle perjantaina 7. syyskuuta.

Myös nopeusrajoitus palaa normaaliksi eli 100 kilometriin tunnissa.

Remontissa on korotettu ja korjattu moottoritietä, joka on aiemmin kärsinyt kevättulvista. Työtä ovat jouduttaneen hyvät kesäsäät. Urakka valmistuu kaksi kuukautta arvioitua aiemmin.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemen mukaan valmistumista joudutti myös hyvä suunnittelu sekä onnistuminen paalutustyössä, joka oli koko urakan vaikein vaihe.

– Paalutustyöt ja valut valmistuivat molemmat ennakoitua nopeammin. Toki myös säät ovat suosineet tienrakentajia, Hietaniemi kertoo tiedotteessa.

Kuluvalla viikolla Kirkkojärven kohdalla on tehty lähinnä asfaltin jyrsintätöitä ja ajokaistojen maalausta.

Joitain pieniä viimeistelytöitä tehdään vielä perjantain jälkeenkin.

Pääurakoitsija Kreaten työmaapäällikön Taisto Malisen mukaan korjatulla tieosuudella kannattaa edelleen olla tarkkana ja noudattaa nopeusrajoituksia.

– Päätien vieressä liikkuu lähiviikkoina edelleen työkoneita, jotka kannattaa huomioida. Lisäksi Tuomarilan ja Kehä II:n välillä on käynnissä mittava kaistojen levennystyömaa, jossa on alemmat nopeudet. Se tuo yhä ruuhkia työmatkaliikenteeseen.

Vt 1:n parannushankkeessa tietä on korotettu Kirkkojärven kohdalla noin metrillä. Painunut tie tulvi vielä viime syksyn rankkasateissa, mutta enää tulvavaaraa ei ole.

Käytännössä Kirkkojärven kohdan ajokaistat on rakennettu uudelleen asentamalla tien alle paalulaatat.

Samalla on parannettu Lommilan pientaloalueen melusuojausta sekä korjattu Kirkkojärven ja Kasavuoren sillat.

Lisäksi vilkkaan valtatien ylitse on rakennettu uusi kevyen liikenteen silta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Talous: Lakan Betoni myy Forssan tehtaansa ja rakentaa täyden valikoiman hubin Lopelle – "Tästä on merkittävää logistista etua asiakkaillemme"
 2. Viihde: Sponsorialan tulokas Red Carpet Brand Alliances palkkasi kolme uutta työntekijää ja haku jatkuu – Antti Luusuaniemi on nyt yhtiön luova johtaja
 3. DJ All Jam viihdyttää väkeä heinäkuussa Hyvinkäällä Willan Kesäklubeilla: ”Tähän aikaan ja hetkeen pitää soittaa jotain iloista”
 4. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 5. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 6. Mies loukkaantui rajussa ulosajossa Lopella
 7. Hausjärveläinen Jari Salonen alias Jon Landlord julkaisi uuden albumin: "Lähipiirin rakkaiden lemmikkieläinten kuolemat saivat pohtimaan syvällisempiä asioita"
 8. Hyvinkään Metsäkaltevaan pieniä tontteja – alueen tonttitarjontaa monipuolistetaan
 9. Puisto-ojan punaista väriä arvuuteltiin somessa – Yksi keskustelijoista päätti soittaa palopäällikön paikalle
 10. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 11. Kiljavantien liikenneonnettomuuden kuljettaja menehtyi vammoihinsa
 12. Timo Tuomainen ikuisti Seitsemän veljeksen vaellusreitin kauneimmat kohdat – reitillä tarjolla kilometrikaupalla mielenrauhaa
 13. Suutari Ari Mömmö pystyy ratkomaan monenlaiset kenkäongelmat, joilla kengät saavat lisää käyttöikää: "Olen rakentanut buutseihin kokonaan uusia korkoja"
 14. Näköislehdessä tänään: Kaikkein kiehtovinta ei näe paljaalla silmällä –  "Ovat mullistaneet käsityksemme elimistön toiminnasta"
 15. Uudessa Hyvinkään kaupunginmuseon Rilli-tutkijapisteessä vietetään aikaa pidempääkin – teollisuushistoria näkyy edelleen katukuvassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.