Miehet lähtivät Helsingin seudulta bensavarkaisiin – huoltamoyrittäjä ja poliisi vauhdilla perään

Jari Pietiläinen

Kolme pääkaupunkiseudulta kotoisin olevaa 20–30-vuotiasta miestä päätti maanantaina aamupäivällä lähteä bensavarkaisiin Päijät-Hämeeseen. Matka ei päättynyt suunnitelmien mukaan.

Miehet tankkasivat Lahden Saksalassa sijaitsevalla huoltoasemalla henkilöautoon polttoainetta ja jättivät sen maksamatta.

Huoltamoyrittäjä ei kuitenkaan luovuttanut bensaa maksutta, vaan lähti seuraamaan varkaiden autoa. Anastajat kaahasivat Lahden moottoritietä myöten karkuun huomattavalla ylinopeudella – auto muun muassa ohitteli edellä ajavia oikealta pientareen kautta.

Tapauksesta ilmoitettiin Itä-Uudenmaan poliisille, joka lähetti poliisipartioita vastaan. Pakeneva auto tavoitettiin lopulta Mäntsälän eteläpuolelta.

Auton läheisyydestä saatiin kiinni kolme henkilöä – lisäksi yksi kyydissä ollut jäi kateisiin, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa.

Autoon oli kiinnitettynä siihen kuulumattomat anastetuksi ilmoitetut rekisterikilvet.

Yksi kiinniotetuista oli etsintäkuulutettu ja hänet toimitettiin vankilaan kärsimään aiemmin saatua rangaistusta. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja näpistyksenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tavarajunan tulipalo pysäytti junaliikenteen Riihimäeltä Lahteen ja myös pääradalla – tilanne jatkunee vielä tunteja
 2. Hyrian satoja toimisto- ja koulukalusteita myynnissä Hyvinkäällä – Torikadun halli tyhjennetään ulosheittohinnoilla
 3. Parvekkeelta lähtenyt palo sammutettiin ripeästi Hyvinkäällä
 4. Senioreja houkutellaan virkistymään puistoihin – luvassa kahvittelua ja ohjelmaa kymmenessä kohteessa Riihimäellä kesän ajan
 5. Puutavarajunassa syttyi tulipalo – aiheutti lukuisia maastopaloja
 6. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 7. Robotti soittaa taas riihimäkeläisille – torstaina kysellään museoista, ensi viikolla yrittäjät saavat kertoa koronakesän kuulumiset
 8. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 9. Hyvinkääläinen pääsee yhä Hyvinkäällä lääkäriin – Keusoten suuri numerouudistus voi näyttää sekavalta, mutta onkin yksinkertainen: "Hoito aloitetaan saman tien jo puhelusta"
 10. Näköislehdessä tänään: Barokkipuutarha, kartanon pihapiiri... Herttoniemen kartanonpuisto on Helsingin vähän tunnettu helmi, joka on avoin kaikille
 11. Saariselän hiihtokeskus avasi rinteitä laskettelijoille kevään koronatauon jälkeen – tunturin huipulla on yhä kesäkuussa metrin lumikerros
 12. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 13. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 14. Kokoomuksen valmistelema lakialoite tiputtaisi Carunan tuottoa 70 prosenttia – "Monopolilla rahastamiselle on pistettävä viimein stoppi"
 15. Poliisiväkivallan vastustajat ovat saaneet joukkoonsa kovan luokan urheilijoita – Jordan: "Olemme saaneet tarpeeksemme"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.