Tarjolla 8034,30 euroa 10 päivän taivastelusta – tässä taisi tulla Suomen erikoisin työpaikkailmoitus

Tällä ilmoituksella Seinäjoki haki itselleen taivastelijaa. Kampanja ylitti odotukset. Into Seinäjoki

Mikko Välimaa

Seinäjoen kaupunki hakee itselleen medianäkyvyyttä rekrytoimalla "taivastelijan".

Rekrytointi-ilmoituksen mukaan Seinäjoki palkkaa esiintymisvalmiin ihmisen, jonka tehtävänä on tutustua kaupunkiin 10 päivän ajan. Työtä maksettava palkkio on varsin muhkea: yli 8 000 euroa.

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Sanna Männikkö kehitysyhtiö Into Seinäjoesta sanoo, että taivastelijan tehtävä on viestiä Seinäjoella tarjolla olevista hyvistä työ- ja asuinmahdollisuuksista.

Männikön mukaan työ sopii aktiiviselle somettajalle, jolla on videotaidot hallussa.

Hakeeko kaupunki siis pestiin jotakuta kuuluisaa tubettajaa?

– Hakijalle on eduksi, jos hänellä on jo entuudestaan somessa laaja yleisö. Olisimme tietysti tyytyväisiä, jos joku tubettaja tai muu somepersoona paikkaa hakisi, mutta ei se ole välttämättömyys, Männikkö sanoo.

Hakijoita toivotaan etenkin Seinäjoen ulkopuolelta, minkä vuoksi rekrytointi-ilmoituksessa puhutaan "muukalaisesta". Ulkopuolinen voi löytää Seinäjoesta sellaisia asioita, joita paikkakuntalainen ei välttämättä huomaa.

– Mutta tietysti Seinäjoella asuvatkin voivat paikkaa hakea, Männikkö sanoo.

Muhkeahkoa palkkiota Männikkö selittää sillä, että kyse on koko projektin kokonaispalkkiosta.

Seinäjoki on kasvanut viime vuodet kovaa vauhtia, ja taloudessa on mennyt hyvin. Meno on ollut pohjalaisittain niin kovaa, että Seinäjoki julisti itsensä viime elokuussa "avaruuden pääkaupungiksi".

Taivastelijan etsiminen jatkaa tätä teemaa.

– Haluamme kiinnittää huomiota siihen, että Seinäjoella on tarjolla runsaasti eri alojen töitä. Taivastelijan paikan lisäksi Seinäjoella on tälläkin hetkellä satoja avoimia työpaikkoja, sanoo Männikkö.

Männikön mukaan Seinäjoelle muuttaa työikäisiä aikuisia eripuolilta maata, muun muassa Helsingistä ja Tampereelta. Seinäjoella myös rakennetaan väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla Suomessa, ja lisäksi kaupunki on valittu useana vuonna peräkkäin Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi.

– Seinäjoella on Suomen suurten kaupunkien pienin työttömyys, ja elinvoimainen yrityselämä näkyy myös investointien määrässä: vuosina 2017–2021 alueen yritysten investoinnit ylittävät miljardi euroa, Into Seinäjoen tiedotteessa luetellaan. Seinäjoen väkiluku kasvaa vuosittain 600–800 hengellä.

– Meillä on tietysti tilaa yrittämiselle ja kasvulle, mutta uskallan väittää, että täällä on myös tilaa nauttia elämästä ja toteuttaa itseään monin tavoin. Esimerkiksi kulttuuritarjonta on runsasta, harrastusmahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset ja lapsiperheille on tarjolla paljon hyviä vaihtoehtoja päivähoitopaikan valinnassa, Männikkö kehuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tiukka äänestys Riihimäen valtuustossa: Petsamonkadun pohjoispään kaavamuutos oli taas vähällä palautua uuteen käsittelyyn
 2. Hyvinkääläinen pääsee yhä Hyvinkäällä lääkäriin – Keusoten suuri numerouudistus voi näyttää sekavalta, mutta onkin yksinkertainen: "Hoito aloitetaan saman tien jo puhelusta"
 3. Riihimäen 217 merkittävää rakennuskohdetta – uusin selvitys rakennetusta kulttuuriympäristöstä julkistettu
 4. Terveyskeskus purkaa koronavalmiutta Riihimäellä – Tavallisella vastaanotolla ollut vähän kävijöitä
 5. Uimarannoille ei tule bussikyytejä Riihimäellä – somessa toivottiin autottomille ilmaisia yhteyksiä Hirvijärvelle ja Paalijärvelle
 6. New York Times: Uusi ruumiinavausraportti vahvistaa George Floydin tukehtuneen kuoliaaksi
 7. Huipputamma Mascate Match juhli Kuopio Stakesissa
 8. Red Bull -pomo: Mercedes vastustaa aika-ajouudistusta, jottei Hamiltonin mestaruuskausi häiriinny
 9. Espanjassa ja Italiassa koronavirus näyttää viimein hiipumisen merkkejä – Espanjassa ensi kertaa sitten maaliskuun päivä ilman yhtään uutta viruskuolemaa
 10. Laivat eivät täyttyneet Tallinnan-matkaajista – "Viikonloppu saattaa olla vähän vilkkaampi"
 11. Kuusi kuntaa ylitti kriisikuntarajat – arviointimenettely aloitetaan elokuussa yhdessä uudessa kunnassa
 12. Saariselän hiihtokeskus avasi rinteitä laskettelijoille kevään koronatauon jälkeen – tunturin huipulla on yhä kesäkuussa metrin lumikerros
 13. Marin: Hallitus odottaa Hetemäen työryhmältä juhannukseen mennessä esitystä jälleenrakentamisesta
 14. Rallin MM-sarja hakee maltilla uusia ajankohtia kilpailuille
 15. Kongossa on ilmennyt uusi ebola-epidemia, neljä kuollut

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tavarajunan tulipalo pysäytti junaliikenteen Riihimäeltä Lahteen ja myös pääradalla – tilanne jatkunee vielä tunteja
 2. Hyrian satoja toimisto- ja koulukalusteita myynnissä Hyvinkäällä – Torikadun halli tyhjennetään ulosheittohinnoilla
 3. Parvekkeelta lähtenyt palo sammutettiin ripeästi Hyvinkäällä
 4. Senioreja houkutellaan virkistymään puistoihin – luvassa kahvittelua ja ohjelmaa kymmenessä kohteessa Riihimäellä kesän ajan
 5. Puutavarajunassa syttyi tulipalo – aiheutti lukuisia maastopaloja
 6. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 7. Robotti soittaa taas riihimäkeläisille – torstaina kysellään museoista, ensi viikolla yrittäjät saavat kertoa koronakesän kuulumiset
 8. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 9. Hyvinkääläinen pääsee yhä Hyvinkäällä lääkäriin – Keusoten suuri numerouudistus voi näyttää sekavalta, mutta onkin yksinkertainen: "Hoito aloitetaan saman tien jo puhelusta"
 10. Näköislehdessä tänään: Barokkipuutarha, kartanon pihapiiri... Herttoniemen kartanonpuisto on Helsingin vähän tunnettu helmi, joka on avoin kaikille
 11. Saariselän hiihtokeskus avasi rinteitä laskettelijoille kevään koronatauon jälkeen – tunturin huipulla on yhä kesäkuussa metrin lumikerros
 12. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 13. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 14. Poliisiväkivallan vastustajat ovat saaneet joukkoonsa kovan luokan urheilijoita – Jordan: "Olemme saaneet tarpeeksemme"
 15. 50 uutta liikennemerkkiä, vähimmäisnopeus, pyöräilijöille takavalo – uusi liikennelaki tulee voimaan tänään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.