Aku Hirviniemen ahdistelusyyte: Suomen tunnetuin K-kauppias ottaa kantaa – "Monesti eukkoporukat pyytäny selkää pesemään"

Aku Hirviniemi joutuu käräjäoikeudessa vastaamaan kahteen seksuaalisen ahdistelun syytteeseen. Toni Tervo

toimitus

Näyttelijä Aku Hirviniemen saamat syytteet seksuaalisesta ahdistelusta ovat saaneet kymmenet ihmiset puolustuskannalle Hirviniemen Facebook-sivulla.

Hirviniemi myönsi maanantaina, että syyttäjä on nostanut häntä vastaan syytteet käräjäoikeudessa. Hän kiistää kuitenkaan syyllistyneensä rikokseen.

Hirviniemen Facebook-päivitys oli tiistaina kerännyt yli 140 kommenttia, joissa pääosin ilmaistiin tukea näyttelijälle.

Yksi puolustajista oli julkisuudesta tuttu K-kauppias Sampo Kaulanen

Lapissa Jounin Kauppaa pyörittävä Kaulanen kommentoi asiaa omakohtaisiin kokemuksiinsa vedoten. Kaulasen mielestä julkkismiehet kokevat lähentely-yrityksiä, jotka eivät ole aina miellyttäviä.

– Monesti talvella ko olen vieny tavaraa turistien mökille, on eukkoporukat pyytäny jäämään saunoon tai selkää pesemään, Kaulanen kirjoittaa Hirviniemen Facebook-seinällä.

Kaulasen mukaan hänen aikansa loppuisi kesken oikeudessa istuessa, jos hän nostaisi jokaisesta tapauksesta kanteen.

– Jos jokasesta joko kännin, läpän tai flirtin takia heitetystä naisen läpästä nostasin syytteen niin ei tässä joutasko oikeuessa istumaan. Minua ole ko oikeasti huvittanu vain tuommoset,Kaulanen kommentoi kotiseutunsa murteella.

LUE MYÖS: Saako Aku Hirviniemi jatkaa Gaala-ohjelmassa? Nelosen pomo kommentoi

Ilta-Sanomien mukaan syytteet liittyvät viime kesäkuussa sattuneisiin tapahtumiin.

Aku Hirviniemi sanoo Facebookissa, että kyse oli hänen kotonaan järjestetyistä juhlista.

– Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa.

Hirviniemi korostaa tuomitsevansa jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta.

– Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut. Käsitykseni mukaan kukaan muu kuin syyttäjä ei ole katsonut, että asia tulisi viedä tuomioistuimeen käsiteltäväksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.