Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kantrille minulla on aina aikaa" – Kari Kuuva antoi viime kesänä haastattelun tulevaa kirjaa varten

Kari Kuuva antoi viime kesänä haastattelun ilmestymäisillään olevaa kantrikirjaa varten.

AAMUPOSTI  |  Keskiviikkona menehtynyt Kari Kuuva oli monipuolinen muusikko ja etenkin suomalaisen kantrimusiikin saralla hän oli ehdottomia pioneereja.

Kantrimusiikki olikin toistavuotta syöpää vastaantaistelleelle muusikolle intohimo, kuvailee Karjalainen-lehden kulttuuritoimittaja ja Huojuva lato -yhtyeen nokkamies, Suonna Kononen

Kononen on perehtynyt aiheeseen kattavasti, sillä häneltäon juuri ilmestymäisillään suomalaisen kantrimusiikin historiaan pureutuva kirja, nimeltään Mystiset metsätyömiehet ja keskikalja-cowboyt

Kirjaa varten hän kävi Hausjärvellä haastattelemassa myös Kari Kuuvaa viime kesänä.

– Hän oli yksi niistä henkilöistä, joka pystyi siirtämään kantrin suomalaiseen mielenmaisemaan sopivaksi, Kononen kertoo.

Vaikka Kuuva teki myös täysipainoisen uran iskemämusiikin parissa ja kirjoitti valtavasti kappaleita Suomen ykkösrivin artisteille, arvostaa Kononen suuresti nimenomaan Kuuvan tekemää työtä suomalaisen kantrimusiikin eteen.

Yhdessä Jussi Raittisen ja Jarmo Sarjasen kanssa hän oli alusta lähtien juurruttamassa musiikkityyliä Suomeen.

– Kaikki tämän musiikkityylin parissa hommia Suomessa tehneet joutuvat tunnustamaan Kari Kuuvan arvon, Kononen kuvailee.

Rakkaus kantriin tuli esille myös silloin, kun Kononen kyseli Kuuvan halukkuutta haastatteluun.

Pitkälle edenneestä syövästä huolimatta hän halusi vielä kertoa oman tarinansa kirjaa varten.

– Vaikka hän olikin jo sairas, niin hän sanoi, että kantrille minulla on aina aikaa. Siitä aiheesta hän halusi puhua, Kononen toteaa.