Jakelijoiden yllätyslähtö sotkee yhä Early Birdin jakelun Hyvinkäällä – yhtiö lupaa lisää jakajia töihin vielä tällä viikolla

toimitus

HYVINKÄÄ | Sanomalehti Aamupostin Hyvinkään painoksen jakelu on takkuillut viikon ajan.

Ongelmat alkoivat viime tiistaina, kun kaikkien Hyvinkään varhaisjakelussa olevien lehtien, kuten Helsingin Sanomien ja Aamupostin, jakelu vaihtui Sanoma Median Finlandin itsenäisten jakajien Early Bird –verkostolle.

Early Birdin jakelusta vastaavan Riku Punkkisen mukaan jakelu ajautui vaikeuksiin jo ensimmäisenä jakeluyönä Hyvinkäällä, koska joukko jakajia jätti lehtien jakamisen kesken. Early Bird on järjestänyt korvaavia jakajia Hyvinkäälle koko viikon. Useilla alueilla tilanne on jo saatu normaaliksi, mutta ongelmia on edelleen.

– Vielä päivässä tai parissa tilannetta ei saada normalisoitua, mutta pyrimme minimoimaan haitat mahdollisimman nopeasti, hän lupaa.

Keskiviikkona Hyvinkäälle tulee tilapäisavuksi muun muassa Mediatalo Esan jakajia.

Early Bird on vastannut jo aiemmin muun muassa Helsingin Sanomien ja Keski-Uusimaan jakelusta Mäntsälässä, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä sekä sanomalehti Länsi-Uusimaan jakelusta osassa läntisen Uudenmaan kunnista.

Ensimmäisenä Postin varhaisjakelusta luopui Sanoma-konserniin kuuluva Helsingin Sanomat.

– Pyysimme tuossa vaiheessa jakelutarjoukset sekä Early Birdiltä että Postilta. Sopimus solmittiin lopulta Early Birdin kanssa, koska kokemukset Early Birdin jakeluista muilla alueilla olivat hyviä, emmekä nähneet kestäväksi ratkaisuksi kahden eri jakeluyhtiön mallia samoille alueille. Tämä olisi vaikeuttanut jakajasaatavuutta ja aiheuttanut kustannuspaineita, Mediatalo Keskisuomalaisen jakeluliiketoiminnan johtaja Kari Väisänen sanoo.

– Muilla alueilla jakelun laatu ja varmuus ovat myös olleet kiitettävällä tasolla. Siksi on harmillista, että Hyvinkäällä aloitus on takkuillut, Väisänen sanoo.

Väisäsen mukaan Early Birdin rekrytointitarve on tällä hetkellä 10-12 jakajaa.

– Olemme pyrkinee osaltamme auttamaan uutta jakeluyhtiötä jakajien rekrytoinnissa. Keskiviikkona Hyvinkäälle tulee tilapäisavuksi muun muassa oman yhtiömme, Mediatalo Esan, jakajia. Positiivista on, rekrytoimien johdosta sisään tulee enemmän väkeä kuin ringistä lähtee, joten varovainen arvio on, että viikon sisällä myöhäänjaoista voidaan päästä eroon, Väisänen arvioi.

Väisänen muistuttaa, että vaikka Early Bird on Hyvinkäällä uusi toimija, sillä on jo vuosien kokemus varhaisjakelusta.

– Yhtiön taustalla on vastuullinen Sanoma Media Finland ja he ovat hoitaneet tällä mallilla varhaisjakeluita vuodesta 2016 lähtien.

Sanoma Media Finland kuuluu Sanoma-konserniin, joka on Suomen suurin media-alan yhtiö. Useat suomalaiset mediayhtiöt ovat viime vuosina olleet pakotettuja perustamaan omia jakeluyhtiöitä, jotta sanoma- ja kaupunkilehtien jakelu voidaan turvata myös tulevaisuudessa. Aamupostia kustantava Mediatalo Keskisuomalainen tiedotti marraskuussa ostavansa Suomen Suoramainonta Oy:n ja pyrkii näin osaltaan varmistamaan monikanavaisen ja laadukkaan jakelutoiminnan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Matkailuajoneuvot viedään nyt käsistä – "Erityisesti käytettyjen ajoneuvojen kysyntä on suurempaa kuin tarjonta"
 2. Tilapäiset opasteet tulivat maksullisiksi kaupalliseen toimintaan –  Tieto ei ole vielä tavoittanut marjatiloja
 3. Talous: Lakan Betoni myy Forssan tehtaansa ja rakentaa täyden valikoiman hubin Lopelle – "Tästä on merkittävää logistista etua asiakkaillemme"
 4. Jyrki Anttila tulkitsee Rautavaaraa ja Koivistoa Riihimäellä – "Nämä kaksi laulajaa kuuluvat lapsuuden laulajaihanteisiini"
 5. Näköislehdessä tänään: Kaikkein kiehtovinta ei näe paljaalla silmällä –  "Ovat mullistaneet käsityksemme elimistön toiminnasta"
 6. Serbiassa tuhannet osoittivat mieltään hallinnon koronatoimia vastaan – poliisi ampui kyynelkaasua, kymmenet loukkaantuivat
 7. Biden lupaa liittää Yhdysvallat takaisin WHO:hon, jos hänet valitaan presidentiksi
 8. Yli sata lasta kisaili Lopella – voittajat nostivat kilokaupalla saalista
 9. Oletko kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä
 10. Metso Outotec aloittaa yt-neuvottelut, 280 työpaikkaa vaakalaudalla
 11. Suomalaiset viettävät enemmän aikaa yksin – omissa oloissa vietetty aika lisääntyi jo ennen koronaa
 12. Timo Tuomainen ikuisti Seitsemän veljeksen vaellusreitin kauneimmat kohdat – reitillä tarjolla kilometrikaupalla mielenrauhaa
 13. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa
 14. Etiopian protesteissa kuollut lähes 240 ihmistä – poplaulajan ampuminen kiristi maan etnisiä jännitteitä
 15. Markkinahuhu ison asiakkaan menetyksestä painaa Nokian kurssia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Talous: Lakan Betoni myy Forssan tehtaansa ja rakentaa täyden valikoiman hubin Lopelle – "Tästä on merkittävää logistista etua asiakkaillemme"
 2. Pakkaa maalaustarvikkeet ja piipahda perjantaina Promenadigallerialla – Suuri Maalaustapahtuma juhlistaa kuvataiteen päivää
 3. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 4. Mies loukkaantui rajussa ulosajossa Lopella
 5. Hyvinkäällä torjuttiin myrskyvahinkoja maanantaina
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Jehovan todistajien valtakunnansalin tuhopoltto ei ratkea käräjillä, sillä syytetty on kuollut
 8. DJ All Jam viihdyttää väkeä heinäkuussa Hyvinkäällä Willan Kesäklubeilla: ”Tähän aikaan ja hetkeen pitää soittaa jotain iloista”
 9. Tutkimus kumoaa pinttyneet väitteet: Koko Suomen maaseutu ei tyhjene, vain neljäsosa alueista taantuu pysyvästi
 10. Uudessa Hyvinkään kaupunginmuseon Rilli-tutkijapisteessä vietetään aikaa pidempääkin – teollisuushistoria näkyy edelleen katukuvassa
 11. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 12. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 13. Näköislehdessä tänään: Kaikkein kiehtovinta ei näe paljaalla silmällä –  "Ovat mullistaneet käsityksemme elimistön toiminnasta"
 14. Suutari Ari Mömmö pystyy ratkomaan monenlaiset kenkäongelmat, joilla kengät saavat lisää käyttöikää: "Olen rakentanut buutseihin kokonaan uusia korkoja"
 15. Hyvinkään Metsäkaltevaan pieniä tontteja – alueen tonttitarjontaa monipuolistetaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.