Turhat soitot kiusaavat nyt hätäkeskuksia – Älä soita näissä tapauksissa 112:een

Jari Pietiläinen

Suomea riepotteleva talvimyrsky on saanut monet kansalaiset menettämään malttinsa ja soittelemaan viranomaisille. Aivan kaikissa tapauksissa ei kuitenkaan ole syytä tarttua kännykkään ja soittaa apua ainakaan paikasta, josta sitä eri ole saatavissa.

Hätäkeskuslaitos muistuttaa Twitter-tilillään suomalaisia siitä, että tilanteiden kiireellisyysaste mietittäisiin jo ennen soittoa.

– Myrskyn aikana on hyvä pohtia, vaatiiko oma asia paikalle kiireellistä viranomaisapua. Hyvä muistisääntö on, että hätänumeroon soitetaan vain todellisissa hätätilanteissa, kun henki, terveys, omaisuus tai ympäristö on vaarassa, laitos muistuttaa.

– Esimerkiksi sähkökatkoihin liittyvät tiedustelut eivät kuulu numeroon 112 vaan sähköyhtiölle. Hätänumeroon ei tule myöskään ilmoittaa pihaan kaatuneista puista, jos ne eivät aiheuta vaaraa.

2/2 Esimerkiksi sähkökatkoihin liittyvät tiedustelut eivät kuulu numeroon 112 vaan sähköyhtiölle. Hätänumeroon ei tule myöskään ilmoittaa pihaan kaatuneista puista, jos ne eivät aiheuta vaaraa. #myrsky#tuuli#lumi#hätäkeskuslaitos— Hätäkeskuslaitos (@112_Finland) 1. tammikuuta 2019

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.