177 hyvinkääläistä lasta, nuorta ja aikuista loihtii Peter Pan -musikaalin Hyvinkääsaliin: ”Tästä tulee unohtumaton kokemus"

Musikaali Peter Pan -musikaalia tekee 177 lasta, nuorta ja aikuista.

Kadonneiden poikien rooleista vastaavat musiikkiluokkien oppilaat Helena Kokko (Hoikka), Jade Silpo (Totteli), Henriikka Rautanen (Pörrö) ja Aada Åström (Piikki). Sami Uusheimo

Mia Lagström

Kadonneet pojat, Helinä Keiju, Kapteeni Koukku sekä tietenkin Peter Pan – Mikä Mikä Maan ihastuttava satumaailma levittäytyy tammikuussa Hyvinkääsaliin.

Kulttuuriseura Vilkastuksen toteuttama musikaali sai alkunsa, kun ohjaaja Laura Tsutsunen kuunteli automatkalla sävellyksiä, jotka Jukka Linkola teki 80-luvulla Helsingin kaupunginteatterin Peter Pan -musikaaliin.

– Peter Pan ei ole satuna oikein koskaan innostanut minua, mutta Linkolan kappaleet ovat niin mukaansa tempaavia, ettei niistä voi olla innostumatta.

Tsutsunen sai ajatuksen satapäisestä intiaaneista, merirosvoista ja merenneidoista koostuvasta kuorosta. Kauaksi ei jääty, sillä lopulta kuoroon saatiin 80 lasta ja nuorta.

Peter Pan -musikaali on pullollaan musiikkia, tanssia ja akrobatiatemppuja, joita esittää ryhmä Hakasirkuksen oppilaita. Toki mukana on myös perinteisiä puherooleja.

Pääroolin esittäjiä on kahdet, sillä halukkaita suuriin rooleihin oli paljon.

Tsutsusen mukaan esityksen suurin anti on, että sitä on tekemässä kaikkiaan 177 hyvinkääläistä peruskoululaista, lukiolaista sekä aikuista.

– Näin suurta produktiota ei ole meillä ennen ollut. Uskon, että tästä tulee unohtumaton kokemus heille kaikille.

Työtä ja valmisteluja homma vaatii. Nuoret ovat harjoitelleet rooleja ja lauluja omissa kouluissaan.

Hyvinkääsaliin päästiin ensimmäisen kerran viime viikolla.

– Yllättävän hyvin ensimmäiset yhteisharjoitukset menivät. Tekemistä vielä riittää, että kaikki löytävät paikkansa. Viime hetken muutoksia tulee aina. Siinä piilee esityksen taika: kun H-hetki koittaa, ovat kaikki osaset aina paikoillaan, Tsutsunen kertoo.

Peter Pan Hyvinkääsalissa

Kulttuuriseura Vilkastus täyttää syksyllä 20 vuotta.

Kulttuuriseura Vilkastus on hyvinkääläiskoulujen yhteinen kulttuuriyhdistys, joka toteuttaa näytelmiä, musikaaleja, konsertteja jne. Esiintymään pääsevät kaikki halukkaat hyvinkääläiskoulujen oppilaat ja opettajat.

Peter Pan Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) la 19.1. klo 15 (ensi-ilta), su 20.1. klo 15 (toisen miehityksen ensi-ilta), pe 25.1. klo 18, su 27.1. klo 13 ja klo 17, pe 1.2. klo 18, la 2.2. klo 13 ja klo 17

Liput 15/10 euroa.

Ohjaus Laura Tsutsunen, musiikin johto Marja-Liisa Hilander-Tereska ja Noora Vuorenmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.