Kansalaisopistojen tarjonta on mittava – Kursseja omenapuun leikkaamisesta twerkkaukseen

Kansalaisopistojen kurssitarjonta on mittava.

Hyvinkään Opiston rehtori Mika Hakala korostaa, että myös täynnä oleville kursseille kannattaa ilmoittautua varasijalle. – Jos ilmoittautumisia on paljon, tiedämme varautua seuraavalla kerralla ja järjestää mahdollisesti useampia ryhmiä. Mia Lagström

Mia Lagström

Seudun kansalaisopistojen kevätlukukaudet ovat alkaneet. Niin Hausjärvellä, Hyvinkäällä, Lopella kuin Riihimäellä käynnistyy kevään aikana lukuisa määrä uusia kursseja.

Myös syksyllä alkaneisiin kursseihin voi joihinkin päästä vielä mukaan, mikäli kurssilla on tilaa ja kurssi on sellainen, ettei se edellytä alusta saakka mukana olemista.

– Nykyisin on paljon myös yhden illan tai viikonlopun kestäviä lyhytkursseja, jonne voi ilmoittautua pitkin kevättä. Se kannattaa muistaa, että kurssin alkamisesta päätetään viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli ilmoittautumisia ei ole tarpeeksi, peruuntuu kurssi, joten ihan viime tinkaan ei kannata ilmoittautumista jättää, Hyvinkään Opiston rehtori Mika Hakala vinkkaa.

Kansalaisopiston kurssit ovat suosittu harrastus. Viime vuonna Riihimäen kansalaisopistolla toteutui reilut 360 kurssia ja Hyvinkäällä reilut 500. Hakalan mukaan hyvinkääläisistä noin kymmenen prosenttia osallistuu vuosittain Hyvinkään Opiston toimintaan.

– Luku on aika sama valtakunnan tasolla. Suurin osa kävijöistä käy myös useammalla kuin yhdellä kurssilla.

Hakalan mukaan kansalaisopistot elävät ajassa ja muuttuvat tarpeen ja kysynnän mukaan.

– Nykyään tarjolla on kursseja omenapuun leikkauksesta twerkkaukseen ja maalaamisesta tietotekniikkaan. Tämän ajan trendi on myös erilaiset omaan hyvinvointiin liittyvät kurssit.

Hyvinkään Opiston tarjonnasta Hakala nostaa kurssien ohella esille yhdessä Taito Etelä-Suomen kanssa 9.2. klo 10–14 järjestettävän Neuletreffit-tapahtuman Laurean aulassa. Neuletreffeillä tapaa neulesuunnittelijoita ja oppii uusia niksejä. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja se on ilmainen.

Kevään ja tulevan syksyn aikana Hyvinkään Opistossa järjestetään ilmaista tietotekniikkaopetusta niille, joille ei ole ennestään kokemusta tietokoneen käyttämisestä.

– Jos tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet ovat vieraita laitteita, kannattaa tulla mukaan. Maksuttomasta opetuksesta saa lisätietoja ottamalla yhteyttä Hyvinkään Opiston toimistoon.

Riihimäen kansalaisopistossa käynnistyy 6.3. Riihimäki-opaskurssi, jossa käydään läpi kaupungin historiaa sekä kulttuurikohteita ja nähtävyyksiä. Kurssi ei velvoita toimimaan oppaana, mutta se antaa siihen valmiudet.

– Toive kurssin järjestämiseen tuli kaupungilta. Toivottavasti saamme suuren osallistujamäärän, suunnittelijaopettaja Jaana Raivio sanoo.

Raivio iloitsee, että Riihimäen kansalaisopiston ohjelmaan on saatu myös viittomakielen alkeiskurssi, joka käynnistyy huhtikuun alussa.

– Muutoinkin kielikursseilla on melko hyvin tilaa. Poikkeuksena on espanja, joka on kielistä tällä hetkellä suosituin. Tilaa löytyy myös useimmista liikuntaryhmistä vesijumppaa lukuun ottamatta. Suositun Laviksen rinnalle on tullut Tanssiksi-kurssi, joka on hyvin samantapainen. Siitä on sekä päiväryhmä että iltaryhmä, jotta myös työssäkäyvät pääsevät mukaan.

Kursseille opiskelemaan

Kansalaisopistojen kursseille voi ilmoittautua pitkin lukuvuotta, mikäli kursseilla tilaa on ja kurssi on sellainen, ettei se edellytä alusta saakka mukana oloa.

Kurssien toteutumisesta päätetään viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli riittävää määrää osallistujia ei ole, kurssi peruutetaan.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot www.opistopalvelut.fi/hausjarvi, www.opistopalvelut/hyvinkaa, www.opistopalvelut.fi/loppi ja www.opistopalvelut/riihimaki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.