Lopen maisemissa pääsee hyvin hiihtämään ja luistelemaan – latuja kilometrikaupalla

Lopella pääsee nyt hyvin hiihtoladuille. Kuvituskuva. Arkisto/Riitta Ketola

toimitus

Ladut on saatu hyvään kuntoon eri puolilla Loppea. Kirkonkylän Isokorkealla ovat tarjolla 1,5 kilometrin latu, 3 kilometrin valaistu latu kello 21 saakka ja 4 kilometrin latu ilman valaistusta. Lisäksi tarjolla on 5 kilometrin perinteisen peltolatu, johon lähtö on Isokorkeelta.

Launosissa voi hiihtää 2,4 kilometrin pururadan latua ja Vähikkäläntien vieressä olevaa peltolatua. Läyliäisten pururata on 2,4 kilometriä. Lisäksi on 5 kilometrin latu perinteistä tyyliä varten.

Laduilla voit edetä perinteisellä tai vapaalla tyylillä. Lopen Samoojat ylläpitää Samon -latuja, missä hiihdetään perinteisellä tyylillä. Hiihtokaudella Kalamajalla on kanttiini avoinna viikonloppuisin kello 10–16. Lähtöpaikat löytyvät Pilpalantien varresta (Luutasuontie 1) tai Kalamajalla (Hirvenharjuntie 145).

Räyskälä Säätiö ylläpitää Räyskälän lentokentällä 4,5 kilometrin latua, missä on mahdollista hiihtää perinteisellä ja vapaalla tyylillä.

Laduilla liikutaan ainoastaan suksilla, ei kävellen.

Luistelukausikin on hyvässä vauhdissa. Luistelemaan pääsee Kirkonkylällä (Opintie 2-4), Launosissa (Ratatie) ja Läyliäisissä (Läyliäistenraitti 125).

Luistelukentillä voit luistella ja pelailla aamusta iltaan. Valot sammuvat klo 22.

Pienten kylien jäät ovat kunnossa: Joentakana (Punaportintie 8), valot sammuvat 20.15, Kormussa (Ala-Asteentie 18) valot sammuvat 21.45, Länsi-Lopella (Topenontie 145) valot klo 21 asti, manuaaliset valot ja Pilpala (Hunsalantie 3) valot alkuiltaan ajastettuna, muuten manuaaliset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.