Suomen säätila muuttuu rajusti ennen iltaa – Meteorologi: "Onnettomuusriski on huomattava"

Jari Pietiläinen

Rapsakka talvipakkanen vaihtuu vielä tänään nopeasti nousevaan lumimyräkkään, joka haittaa pahoin liikennettä etenkin eteläisen Suomen alueella.

– Sää on jo nyt lauhtunut huomattavasti eilisestä ja jatkoa seuraa. Pilvisyys lisääntyy tänään iltapäivällä ja nyt lounaisessa ja läntisessä Suomessa vallitseva pyry saapuu pian pääkaupunkiseudulle, kertoo päivystävä meteorologi Cecilia Karlsson Ilmatieteen laitokselta.

Karlssonin mukaan lumentulo ei vähene huomiseen mennessä, vaan päinvastoin. Lämpötila kuitenkin nousee keskiviikkona ja maan etelärannikolla se on nollan tuntumassa.

– Tämä ja voimakas lumisade muuttavat ajokelin erittäin huonoksi viimeistään huomisaamusta alkaen. Lumi pöllyää ja onnettomuusriski liikenteessä on huomattava, Karlsson arvioi.

Lunta tulee etelässä reilunpuoleisesti.

– Jos satava lumi muutettaisiin sulaksi vedeksi, määrä olisi noin kymmenen millimetriä. Mutta kun lumi sataa maahan pakkaslumena, sitä tulee vähintään viisitoista senttimetriä, paikoin ehkä enemmänkin, Karlsson povaa.

– Tuuli tietenkin lisää lumisateen aiheuttamia ongelmia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.