Väkeä kaivataan nyt sähkö- ja konealoilla

Hyvinkään ja Riihimäen rekrytointitapahtumissa annetaan myös vinkkejä työnhakuun.

Monilla aloilla on nyt työvoimapula, Hyrian rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen ja projektipäällikkö Janne Paukkonen muistuttavat. Mia Lagström

Mia Lagström

Työpaikkaa hakevien kannattaa kaivaa almanakat esille. Ensi viikolla järjestetään kaksi Työ & Elämä

-rekrytapahtumaa: tiistaina 5.2. Hyvinkäällä Hyrian Kauppalankadun toimipisteessä sekä keskiviikkona 6.2. Riihimäen Atomissa.

– Kannattaa osallistua kumpaankin, Hyrian rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen ja projektipäällikkö Janne Paukkonen Laureasta kannustavat.

Vaikka työpaikat ja työnhaku ovat siirtyneet pitkälti nettiin, on kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus edelleen tärkeää. Työ & Elämä -tapahtumissa voi tuoda esille omaa osaamistaan ja tehdä vaikutuksen työnantajiin. Tapahtumat on suunnattu niin opiskelijoille, vastavalmistuneille kuin muille työ- tai opiskelupaikkaa hakeville.

– Työpaikkaa hakevilla on tällä hetkellä hyvä tilanne, sillä monilla aloilla on työvoimapula. Erityisesti väkeä kaivataan sähkö- ja konealoilla, Paukkonen kertoo.

Heikkinen muistuttaa myös kesätyöpaikkojen tärkeydestä.

– Haluaisin, että nuoret ja heidän vanhempansa ymmärtäisivät, kuinka merkityksellinen asia kesätyö voi olla jatkouran kannalta. Kesätöiden saaminen oli useita vuosia vaikeaa, mutta tällä hetkellä tarjontaa riittää. Hakekaa kaikki nuoret kesätöihin!

Ammattikorkeassa voidaan kesätyö hyväksilukea osaksi opintoja. Hyriassa kesätyön ajaksi voidaan sopia oppisopimus, jos oppisopimuksen kriteerit täyttyvät. Näin opinnotkin etenevät kesätyön aikana ja valmistuminen aikaistuu.

– Viime vuonna meillä Hyriassa kesäoppisopimuksia solmittiin mukavasti, mutta toiveena on, että tänä vuonna niitä tehtäisiin vielä enemmän. Se on todella hyvä vaihtoehto ja hyödyttää sekä opiskelijaa että työnantajaa, Heikkinen kertoo.

Hyvinkään Työ & Elämä -rekrytapahtumassa on mukana 24 näytteilleasettajaa, joista 16 on yritystä. Riihimäellä näytteilleasettajia on 23, joista suuri osa on yrityksiä. Riihimäen tapahtumaan mahtuu vielä lisää näytteilleasettajia. Jos kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä Heidi Heikkiseen. Työpaikkoja on tarjolla molemmissa tapahtumissa.

Ja paikalle voi ja kannattaa tulla, vaikka työn tarve ei olisi juuri tällä hetkellä akuutti. Tapahtumissa esitellään alueen koulutusmahdollisuuksia sekä annetaan vinkkejä työnhakuun. Hyvinkään tapahtuman CV-pajassa päivitetään oma CV iskukuntoon. Ammattivalokuvaaja ottaa valokuvia kävijöiden omilla kännykkäkameroilla. Konecranes esittelee omia työpaikkojaan ja antaa vinkkejä työnhakuun. Ilmanvaihtokanavien puhdistusta ja ilmanvaihtojärjestelmien saneerauksia tekevä HomeMap tarjoaa työtä sille, joka tekee parhaimman vaikutuksen viidessä minuutissa. Ilkka Lagerström Baronasta luennoi klo 12.15 modernista työnhausta.

– Kehumispajassa ollaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja opetellaan tuomaan esille omia hyviä puoliaan. Se on monelle vaikeaa. Siksi harjoittelu on tärkeää, Paukkonen sanoo.

Riihimäen tapahtumassa halukkaat voivat jättää CV:n ja markkinointikirjeen itsestään Meidän Työhuoneen seinälle ja sieltä työnantajat voivat löytää heidän tietonsa.

Hyvinkäällä ja Riihimäellä

Työ & Elämä -rekrytapahtumat tiistaina 5.2. klo 10–14 Hyrian Kauppalankadun toimipisteessä (Kauppalankatu 18, Hyvinkää) ja keskiviikkona 6.2. klo 13–16 Riihimäen Atomissa (Eteläinen Asemakatu 3, Riihimäki). Tapahtumat ovat maksuttomia.

Hyvinkään tapahtumat järjestää Laurea ja Hyria yhteistyössä TE-keskuksen kanssa ja Riihimäen tapahtuman Hyria yhteistyössä alueen yritystoimijoiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.