Väkeä kaivataan nyt sähkö- ja konealoilla

Hyvinkään ja Riihimäen rekrytointitapahtumissa annetaan myös vinkkejä työnhakuun.

Monilla aloilla on nyt työvoimapula, Hyrian rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen ja projektipäällikkö Janne Paukkonen muistuttavat. Mia Lagström

Mia Lagström

Työpaikkaa hakevien kannattaa kaivaa almanakat esille. Ensi viikolla järjestetään kaksi Työ & Elämä

-rekrytapahtumaa: tiistaina 5.2. Hyvinkäällä Hyrian Kauppalankadun toimipisteessä sekä keskiviikkona 6.2. Riihimäen Atomissa.

– Kannattaa osallistua kumpaankin, Hyrian rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen ja projektipäällikkö Janne Paukkonen Laureasta kannustavat.

Vaikka työpaikat ja työnhaku ovat siirtyneet pitkälti nettiin, on kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus edelleen tärkeää. Työ & Elämä -tapahtumissa voi tuoda esille omaa osaamistaan ja tehdä vaikutuksen työnantajiin. Tapahtumat on suunnattu niin opiskelijoille, vastavalmistuneille kuin muille työ- tai opiskelupaikkaa hakeville.

– Työpaikkaa hakevilla on tällä hetkellä hyvä tilanne, sillä monilla aloilla on työvoimapula. Erityisesti väkeä kaivataan sähkö- ja konealoilla, Paukkonen kertoo.

Heikkinen muistuttaa myös kesätyöpaikkojen tärkeydestä.

– Haluaisin, että nuoret ja heidän vanhempansa ymmärtäisivät, kuinka merkityksellinen asia kesätyö voi olla jatkouran kannalta. Kesätöiden saaminen oli useita vuosia vaikeaa, mutta tällä hetkellä tarjontaa riittää. Hakekaa kaikki nuoret kesätöihin!

Ammattikorkeassa voidaan kesätyö hyväksilukea osaksi opintoja. Hyriassa kesätyön ajaksi voidaan sopia oppisopimus, jos oppisopimuksen kriteerit täyttyvät. Näin opinnotkin etenevät kesätyön aikana ja valmistuminen aikaistuu.

– Viime vuonna meillä Hyriassa kesäoppisopimuksia solmittiin mukavasti, mutta toiveena on, että tänä vuonna niitä tehtäisiin vielä enemmän. Se on todella hyvä vaihtoehto ja hyödyttää sekä opiskelijaa että työnantajaa, Heikkinen kertoo.

Hyvinkään Työ & Elämä -rekrytapahtumassa on mukana 24 näytteilleasettajaa, joista 16 on yritystä. Riihimäellä näytteilleasettajia on 23, joista suuri osa on yrityksiä. Riihimäen tapahtumaan mahtuu vielä lisää näytteilleasettajia. Jos kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä Heidi Heikkiseen. Työpaikkoja on tarjolla molemmissa tapahtumissa.

Ja paikalle voi ja kannattaa tulla, vaikka työn tarve ei olisi juuri tällä hetkellä akuutti. Tapahtumissa esitellään alueen koulutusmahdollisuuksia sekä annetaan vinkkejä työnhakuun. Hyvinkään tapahtuman CV-pajassa päivitetään oma CV iskukuntoon. Ammattivalokuvaaja ottaa valokuvia kävijöiden omilla kännykkäkameroilla. Konecranes esittelee omia työpaikkojaan ja antaa vinkkejä työnhakuun. Ilmanvaihtokanavien puhdistusta ja ilmanvaihtojärjestelmien saneerauksia tekevä HomeMap tarjoaa työtä sille, joka tekee parhaimman vaikutuksen viidessä minuutissa. Ilkka Lagerström Baronasta luennoi klo 12.15 modernista työnhausta.

– Kehumispajassa ollaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja opetellaan tuomaan esille omia hyviä puoliaan. Se on monelle vaikeaa. Siksi harjoittelu on tärkeää, Paukkonen sanoo.

Riihimäen tapahtumassa halukkaat voivat jättää CV:n ja markkinointikirjeen itsestään Meidän Työhuoneen seinälle ja sieltä työnantajat voivat löytää heidän tietonsa.

Hyvinkäällä ja Riihimäellä

Työ & Elämä -rekrytapahtumat tiistaina 5.2. klo 10–14 Hyrian Kauppalankadun toimipisteessä (Kauppalankatu 18, Hyvinkää) ja keskiviikkona 6.2. klo 13–16 Riihimäen Atomissa (Eteläinen Asemakatu 3, Riihimäki). Tapahtumat ovat maksuttomia.

Hyvinkään tapahtumat järjestää Laurea ja Hyria yhteistyössä TE-keskuksen kanssa ja Riihimäen tapahtuman Hyria yhteistyössä alueen yritystoimijoiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lopen kesätorien lyhennetty kausi polkaistiin käyntiin – torikoordinaattorina toimii 20-vuotias Venla Hatakka: "Kyllä ensimmäinen tapahtuma jännittää"
 2. Hyvinkään Tahkon korkeatasoinen työskentely kantoi kotivoittoon – Juha Korhonen rikkoi 1500 tehopisteen rajapyykin
 3. Paikalliset varautuvat syksyyn kasvomaskein – Hyllyt tyhjenevät myös Riihimäen ja Hyvinkään hypermarketeissa
 4. Riihimäellä kiihkeää keskustelua etanoista – torju, vähennä ja muuta olosuhteita, neuvoi Leena Luoto
 5. Osuuskauppa Hämeenmaa teki viime vuoden alkupuoliskoa paremman tuloksen  – markettimyynti kasvoi kahdeksan prosenttia
 6. Hradecky nollasi Rangersin pelkällä katseella, Leverkusen jatkaa europokaalin tavoittelua
 7. Juvalla jälleen kiteeläisjuhlat
 8. Honka jatkaa tappioitta miesten jalkapalloliigassa ja TPS pisteittä kotikentällään
 9. FC Lahti tuhosi HJK:n haaveet jalkapalloliigan kärkipaikasta
 10. Viikonloppu vierähtää aurinkoisessa säässä
 11. Yleisön pääsy Kansojen liigan peleihin jäi auki Uefan kokouksessa – Palloliiton pääsihteeri: "Joudumme vielä odottelemaan pari viikkoa"
 12. Elokuvat: Anu Kuivalainen ajatteli tehdä dokumenttielokuvan ikäihmisten seksuaalisuudesta, mutta päätyikin kuvaamaan rakkauden moninaisuutta – "Rakkauden todellisuudessa läheisyyden merkitys korostuu"
 13. Lukashenko sanoo Valko-Venäjän pidättäneen USA:n kansalaisia
 14. Riihimäen Verkkopalloseura järjestää viikonloppuna kansallisen tason tennisturnauksen
 15. HyPSin naiset voittoon Lindströmin pikaosumalla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Hyvinkään koronavirusaltistus tapahtui keskushammashoitolassa, testitulokset valmistuvat keskiviikkona ja torstaina – "Potilaat eivät ole onneksi altistuneet"
 2. Henkilöauto suistui tieltä Janakkalassa – poliisi tavoitti viinapullo kädessä paikalta poistuneen kuljettajan huoltoaseman pihalta
 3. Hyvinkään hammashoitolan henkilökuntaa altistunut koronavirukselle – vastaanottoaikoja joudutaan perumaan
 4. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20 – koronatestien näytteenottopisteet ruuhkautuneet
 5. Iivo Niskanen: ”Fluorikielto suosii kestäviä hiihtäjiä”
 6. Moottoripyörä väisti autoa ja ajoi ulos tieltä Hausjärvellä – Molempia kuljettajia epäillään rikoksesta
 7. Gumball 500€ -autot starttasivat Hyvinkäältä – Katso kuvat hurjista virityksistä!
 8. STM:n Varhila: Kasvomaskisuositus tulee, jos koronatilanne huononee
 9. Kanta-Hämeessä kolme uutta koronatartuntaa viikossa – Tartuntalukujen kasvu ollut vähäistä
 10. Osuuskauppa Hämeenmaa teki viime vuoden alkupuoliskoa paremman tuloksen  – markettimyynti kasvoi kahdeksan prosenttia
 11. Sydämeni lauluja lauletaan Hyvinkäällä sunnuntaina – pääsolistina nähdään Mikko Alatalo
 12. Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"
 13. Näköislehdessä tänään: Anu Kuivalainen teki dokumenttielokuvan vanhenevien ihmisten moninaisesta rakkaudesta – "Lähtökohta tämän elokuvan aiheeseen oli alun perin seksuaalinen. Kun sitten aloin tehdä elokuvaa ja aloin jutella näiden ihmisten kanssa huomasin, että se on aika kapea lähtökohta"
 14. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 15. Arvaatko, kuinka paljon rahaa saa yhdestä tukkipuusta?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.