Pakasteperunarockiin odotetaan väkeä tuvan täydeltä

”Täytyyhän sitä olla kylällä toimintaa", järjestäjät tuumaavat.

Pakasteperunarock soi Läyliäisten Bar Paroonissa kolmen bändin voimin. – Selkeästi hieno ilta tulossa, Pakasteperunarockin järjestäjät Markku Metsänen, Junnu Koljonen, Jukka Teinilä ja Matti Ketonen lupaavat. Mia Lagström

Mia Lagström

Lauantaina 16.2. Lopen Läyliäisissä kajahtaa perinteikäs Pakasteperunarock. Tapahtuman järjestäjien Jukka Teinilän, Junnu Koljosen, Matti Ketosen ja Markku Metsäsen mukaan kolmen bändin pienoisfestivaali katkaisee mukavasti talven selän.

– Voi alkaa odotella nurmikon kasvua, Teinilä sanoo.

Pakasteperunarock on vuodesta 2005 järjestetyn Perunarockin sisarfestivaali. Kesäkuun alkupuolella järjestettävä Perunarock kerää Läyliäisten kylään koko lailla väkeä.

– Kaikkihan täällä ovat silloin. Viime vuonna festereille tultiin Saksasta saakka. Syynä tosin taisi olla se, että pääesiintyjänä oli Eläkeläiset, Teinilä kertoo.

Vaikka samoihin mittakaavoihin ei päästä sisätiloissa järjestettävässä Pakasteperunarockissa, on silloinkin tupa ollut lähes täysi. Homma on kasvanut melkoisesti ensimmäistä kerroista.

– Saimme talvella 2005 idean, että olisi kiva, jos Lopella olisi omat rockfestarit. Matti totesi siihen, että häh, olisiko se sitten joku Perunarock. Siitä se lähti, Koljonen kertoo.

Ensimmäiset kymmenen vuotta Perunarock oli puskafestivaali, jonne tultiin kavereiden ja kaverinkavereiden kutsumana. Viime vuosina tapahtuma on saanut virallisemman leiman. Pakasteperunarockin lisäksi Perunarockin ohessa järjestetään lapsille ja lapsiperheille suunnattua Mukulaperunarockia.

– Toimintamme on laajentunut myös muihin tapahtumiin. Uutenavuotena järjestimme kylällä ilotulituksen. Täytyyhän sitä olla kylällä toimintaa, miehet toteavat ja antavat iso kiitoksen Bar Paroonin yrittäjä Viki Singille.

– Hänen avullaan tapahtumat ovat nousseet nykyisiin mittakaavoihinsa.

Perunarockissa ja Pakasteperunarockissa ei ole kiveen hakattua teemaa musiikin genren suhteen, vaan vuosien saatossa on kuultu hyvin erilaista musiikkia.

– Ainoa kriteeri on, että soitinten kanssa, Junnu Koljonen sanoo.

Joukossa on ollut niin ensikertalaisia, festivaalia varten perustettuja kokoonpanoja kuin isompia nimiä. Enää vuosiin bändien perään ei ole tarvinnut soitella, vaan bändit ottavat itse aktiivisesti yhteyttä tapahtumanjärjestäjiin.

– Tänne halutaan tulla soittamaan.

Tulevana lauantaina Bar Paroonin lavalle nousevat 70-luvun rockia esittävä Peace of Cake sekä bluesbändi JEM. Illan pääesiintyjänä on hämeenlinnalainen AC/DC-tribuuttibändi Dynamite Train.

– Puhdasta rokkia ja kovaa, Matti Ketonen kuvailee.

Pakasteperunarock Läyliäisissä

Pakasteperunarock Bar Paroonissa (Läyliäistenraitti 83, Läyliäinen) lauantaina 16.2. klo 22–04.

Lavalle nousevat Dynamite Train, JEM ja Peace of Cake.

Liput ovelta 10 euroa. Tapahtumassa julkaistaan tulevan kesän Perunarockin pääesiintyjä.

Pakasteperunarock on vuodesta 2005 järjestetyn Perunarockin sisarfestivaali. Idea on sama, hyvää musiikkia ja hyvää tunnelmaa, mutta hieman pienemmässä mittakaavassa. Perunarockin rinnalle on tullut myös lapsille ja lapsiperheille järjestettävä Mukulaperunarock.

Lisää tietoa www.perunarock.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.