Ihminen tarvitsee hyvän olon hetkiä

Stressi näkyy väsymyksenä, selkäkipuina ja lihasjumeina.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Hyvän olon messut keräsi Kerhotalon täyteen. – Toivottavasti saamme myös tänä vuonna samanlaisen mukavan pikkupöhinän ja messufiiliksen, tapahtumaa järjestävät Liisa Kekarainen ja Liisa Jyrkkävuori toivovat. Mia Lagström

Mia Lagström

Koulutettu hieroja ja yrittäjä Liisa Kekarainen on nähnyt ja tuntenut käsissään ihmisten kiireen ja stressin.

– Ihmiset ovat tänä päivänä stressaantuneempia kuin koskaan. Eivätkä vain työikäiset, kiireistä elämää viettävät myös nuoret, opiskelijat ja eläkeläiset. Aktiivisuus pitää pirteänä, mutta liika on liikaa, Kekarainen toteaa.

Jatkuva suorittaminen ja paine näkyvät kehossa väsymyksenä, selkäkipuina ja lihasjumeina. Onneksi ihmiset ovat alkaneet tiedostaa enenevässä määrin, että lepohetkiä tarvitaan. Kekarainen korostaa myös kevyen liikunnan merkitystä kehon hyvinvoinnille.

– Suosittelen stressaantuneille ihmisille rauhallista liikuntaa raikkaassa ulkoilmassa ilman tavoitteita ja hyvässä seurassa. Jos työelämä on jatkuvaa suorittamista, ei liikunnan pitäisi sitä enää olla.

Myös pienet hemmotteluhetket ovat tärkeitä. Mieli piristyy, kun tekee mukavia asioita. Kekaraisen yritys Kehonhuolto Jumissa sekä monet muut lähiseudun hyvinvointiyrittäjät järjestävät Riihimäen Kerhotalolla Hyvän olon messut tulevana sunnuntaina 10. helmikuuta.

– Voi lähteä ystävän, puolison tai koko perheen voimin kävelylle ja piipahtaa samalla messuilla. Tapahtuma ei ole pelkästään naisille tarkoitettu, vaan myös miehet ovat tervetulleita.

Kekarainen lupaa, ettei paikalla jaeta pelkästään esitteitä, vaan messuilla pääsee kokeilemaan erilaisia juttuja. Ohjelmassa on ämpärijumppaa, venyttelyä, jalka- ja niskahierontaa sekä pieniä kauneushetkiä, kuten kulmien- ja ripsien värjäystä, pikakampauksia ja meikkejä. Rivoli esittelee omaa ryhmäliikuntatarjontaansa.

Iltapäivän aikana on myös muotinäytös sekä urheiluvaatemuotinäytös. Kaksi onnekasta pääsee mukaan muuttumisleikkiin. Kilpailuun voi ottaa osaa tapahtuman Facebook-sivuilla. Voittaja arvotaan lauantaina, joten vielä on muutama päivä aikaa osallistua.

Hyvän olon messut 10.2.

Hyvän olon messut Riihimäen Kerhotalolla (Torikatu 3) su 10.2. klo 11–15. Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy. Ystävä kannattaa ottaa mukaan, sillä päivän aikana on paljon ”2 in 1”-tarjouksia. Tarjolla on pieneen hintaan mm. kauneushetkiä, hierontaa, maistiaisia, treeni- ja ravintovinkkejä, ekotuotteita, asuntojen pikahinnoittelua, hammaspalveluiden esittelyä ja paljon maksuttomia arpajaisia. Messukahviosta vastaa Cocks 05–06-tytöt.

Lisää tietoa: Facebook/Hyvän olon -messut Riihimäellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tv:t, pelit ja pakastimet myyneet erityisen hyvin alkuvuonna Hyvinkäällä ja Riihimäellä – "Keväällä huomasi, että ihmiset panostavat kotiin"
 2. Koulut pyörähtivät Hausjärvellä käyntiin innostuneissa merkeissä – "Lapset tervehtivät iloisesti toisiaan heti aamusta"
 3. Parkkilupien jako alkanut Riihimäellä – Lupa tulee uusia syyskuun 1. päivään mennessä
 4. Läntinen koulualue yhä kipukohtana Riihimäellä – monitoimitalon sisällöstä muutosesitys – kuntalaiskysely tulossa palveluverkkouudistuksesta
 5. Hyvinkään liikenteessä jatketaan ainakin kesäaikatauluilla ainakin syykuun alkuun – "Talviaikatauluun siirtymistä harkitaan koronatilanteen ja matkustajamäärien kehittymisen mukaan"
 6. Marja Heinimäen kolumni: Korona ei ole ohi
 7. Pääkirjoitus: Kävelevä koulubussi käyntiin
 8. Ydinsukellusvene Kursk upposi 20 vuotta sitten onnettomuudessa, joka oli kova isku Venäjän ylpeydelle
 9. Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen
 10. Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen
 11. Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi
 12. Kestomenestyjä Sevilla kiri Eurooppa-liigan välieriin Ocamposin puskumaalilla
 13. Biden valitsi varapresidenttiehdokkaakseen senaattori Kamala Harrisin – suurella puolueella on ensimmäistä kertaa ehdokkaana musta nainen
 14. KPV vastasi puolustuspeliharjoitteesta nousseeseen somekohuun – Juntunen:"En ole koskaan ollut rasisti"
 15. EU uhkaa pakotteilla – ei pidä Valko-Venäjän vaaleja vapaina

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Keusoten alueella viime viikolla kaksi uutta koronatartuntaa – Hyvinkäällä tartuntoja nyt yhteensä 71
 2. Riihimäkeläisille kysely tulevasta palveluverkosta – Ohjausryhmän ehdotuksissa koulujen määrät vaihtelevat
 3. Päijät-Hämeen keskussairaalassa koronatartunta – lähes 30 työntekijää ja useita potilaita karanteeniin
 4. Hyvinkääläisseuran jalkapallovalmentajalle syyte alaikäisen valmennettavan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – mies ei enää valmenna seurassa
 5. Koronanäytteiden otto kiihtyy – tartuntoja tavattu seudulla silti hyvin vähän – määrä kasvanee lomien päätyttyä
 6. Parkkilupien jako alkanut Riihimäellä – Lupa tulee uusia syyskuun 1. päivään mennessä
 7. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 8. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 9. Gumball 500€ -autot starttasivat Hyvinkäältä – Katso kuvat hurjista virityksistä!
 10. THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen
 11. Olli Mustonen tuo Beethovenin Hausjärven kirkkoon – Pianisti kehuu kotikirkkonsa soveltuvuutta pianoresitaaleihin
 12. Hus: Koronavirusnäytteiden tutkiminen ruuhkautui, asiakkaiden on varauduttava useiden päivien viiveisiin
 13. Hyvinkään liikenteessä jatketaan ainakin kesäaikatauluilla ainakin syykuun alkuun – "Talviaikatauluun siirtymistä harkitaan koronatilanteen ja matkustajamäärien kehittymisen mukaan"
 14. Ensin ruuhkautui koronanäytteiden tutkiminen, nyt Keusoten koronapuhelin
 15. KPV vastasi puolustuspeliharjoitteesta nousseeseen somekohuun – Juntunen:"En ole koskaan ollut rasisti"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.