Sääennuste muuttui rajusti – "Loppuviikolla aurinkoa ja jopa +8 astetta"

Mikko Välimaa

Suomessa hytistiin vielä äskettäin paukkupakkasissa, ja myös pitkän ajan ennusteet lupailivat tavanomaista kylmempää säätä.

Pitkän ajan ennuste ei ole kuitenkaan toteutumassa, ja jatkossakin Suomi näyttää olevan lämpimän ilmamassan otteessa.

Ilmatieteenlaitoksen meterologit noteerasivat muutoksen tiistaina Twitterissä.

Muutosta selittää Föhn-ilmiö, joka lämmittää ilmaa. Se onSuomessa keväälle tyypillinen sääilmiö.

Lähipäivinä lämpötila nousee jopa 8 astetta plussalle. Lämpötilat ovat selvästi vuodenaikaan nähden tavallista lämpimämpiä.

– Todennäköisyysennusteet muuttuvat toisinaan rajusti. Esimerkiksi3 viikkoa sitten ECMWF:n ennuste viikon 7 säästä näytti tavanomaista kylmemmältä, mutta on nyt aivan päinvastainen. Loppuviikosta auringonpaistetta ja lämmintä jopa +4...+8 astetta, meteorologit twiittasivat.

Vaikka lämpöä piisaa, lumet tuskin sulavat Etelä-Suomestakaan ennen ensi viikon hiihtolomaa, arvioi meteorologi aiemmin.

Todennäköisyysennusteet muuttuvat toisinaan rajusti. Esim. 3 viikkoa sitten ECMWF:n ennuste viikon 7 säästä näytti tavanomaista kylmemmältä, mutta on nyt aivan päinvastainen. Loppuviikosta auringonpaistetta ja lämmintä jopa +4...+8 astetta. #Föhnilmiö#lisääloskaapic.twitter.com/ZPmdECBG3L — Ilmatieteen laitos (@meteorologit) 12. helmikuuta 2019

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.