Kikattavan Kakkiaisen kikatus tarttuu – lasten disko Hyvinkäällä sunnuntaina

Joonas Utin ja Anttu Harlinin missiona on positiivisuuden levittäminen.

Kikattava Kakkiainen on julkaissut kaksi levyä. Kesällä 2016 julkaistu debyyttialbumi voitti Emman ja marraskuussa 2018 julkaistu levy pääsi Emma-ehdokkaaksi. Nyt Kikattava Kakkiainen järjestää lapsille diskoja. Hyvinkäälle DJ Kakkiainen ja MC Citykani saapuvat sunnuntaina 17.2. Sony Music Finland

Mia Lagström

Kun animaatiosarja Kikattava Kakkiainen alkoi pyöriä Pikku Kakkosessa, eivät animaation piirtäjä Joonas Utti ja käsikirjoittaja Anttu Harlin osanneet mitenkään aavistaa tulevaa. Sarja nousi nopeasti television katsotuimmaksi lastenohjelmaksi. Tällä hetkellä animaatiosarja on myyty 13 eri maahan. Kikattava Kakkiainen seikkailee myös kahdessa satukirjassa, kahdella äänilevyllä sekä on 64 maassa lasten mobiilipelien ykkönen.

– Eihän sitä osannut tällaista odottaa. Kyseessä on kuitenkin meidän ensimmäinen lastenohjelmamme, Harlin ihmettelee.

Kikattava Kakkiainen sai alkunsa, kun Utti ja Harlin alkoivat miettiä, voisiko kikatuskohtaus tarttua animaatiohahmon kautta.

– On hulvattoman hauskaa ja makeaa, kun naurukohtaus tarttuu. Siinä eletään täysillä hetkessä. Suunnittelimme mobiilipelin, jossa lapset saisivat kutitella eläimiä. Kutitus saisi eläimet nauramaan ja niiden nauru tarttuisi sitten lapsiin.

Mobiilipeli toimi ja nauru tarttui. Kikattavan Kakkiaisen synnystä Harlin antaa ison kiitoksen myös äidilleen. – Äitini kertoi kerran nähneensä metsäretkellä ämpärin reunalla kiipeilevän hapsenkakkiaisen. Kakkiainen sointui hyvin kikatuksen kanssa yhteen. Ötökkä on myös sopivan pieni, joten lasten on helppo samaistua siihen.

Kikattava Kakkiainen seikkailee Havunhelman metsässä, jossa se jakaa iloista elämänasennettaan ystävilleen. Harlinin mukaan hänen ja Utin missio on ollut alusta saakka levittää positiivisuutta.

– Kun nauraa, altistuu positiivisuudelle. Positiivisuudesta saa voimavaroja kohdata elämässä vastaan tulevia haasteita.

Keväällä 2016 Kikattava Kakkiainen herätti Olli Halosen huomion Sony Music Finlandissa. Kikattavassa Kakkiaisessa oli juuri sitä kiltteyttä ja moderniutta, mitä lasten musiikkiin kaivattiin.

– Lapset pitävät radiohiteistä, mutta niiden sanoitukset eivät ole aina lapsille sopivia. Näin syntyi ajatus lastenlevystä, jossa yhdistyy moderni tanssittava popmusiikki ja lapsille sopivat sanoitukset, Anttu Harlin kertoo.

Nyt levyjä on julkaistu kaksi. Kesäkuussa 2016 julkaistu debyyttialbumi voitti Emman ja viime marraskuussa julkaistu toinen albumi pääsi Emma-ehdokkaaksi.

– Erityisen ylpeä olen toisesta levystä. Se on varsinainen lasten oma popooppera, jossa yhdistyy tarinankerronta ja musiikki. Levyn sävellyksistä vastasi viisi nimekästä artistia. Siitä tuli hyvä, Harlin kertoo.

Kikattavan Kakkiaisen disko

Kikattava Kakkiainen on pieni hapsenkakkiainen, jolla on tarttuva nauru. Kakkiaisen ja hänen ystäviensä seikkailuja Havunhelman metsässä on saanut seurata mobiilipelin ja Pikku Kakkosen suositun animaatiosarjan avulla. Nyt vuorossa on 3-8-vuotiaille suunnattu Kikattavan Kakkiaisen disko, jossa DJ Kakkiainen ja MC Citykani laulattavat, leikittävät ja naurattavat lapsia ja heidän vanhempiaan.

Kikattava Kakkiainen Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) sunnuntaina 17.2. klo 14 – 15. Liput alkaen 15 euroa www.lippu.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.