Hyvinkään Työväen Mieskuoro toivottaa uudet laulajat tervetulleiksi

"Ystävyyttä tämäkin. Meillä on mukava ryhmä."

Hyvinkään Työväen Mieskuoro vietti viime vuonna 95-vuotisjuhlavuottaan. Tulevaisuuteen katsotaan iloisin mielin. – Esiinnymme kirkosta kapakkaan. Jos laulu kiinnostaa, kannattaa tulla mukaan, Risto Lahti ja Markku Hannola kannustavat. Seuraavan kerran kuoro esiintyy ravintola Harlekiinissa 15.2. Mia Lagström

Mia Lagström

Ystävänlaulu ja paljon muutakin – sitä ovat Hyvinkään Työväen Mieskuoron järjestämät Ystävänpäivän iloiset iltamat, kuoron puheenjohtaja Risto Lahti sekä kuoron tupla-kvartetin vastaava Markku Hannola lupaavat.

– Ihan ystävänpäivänä tilaisuus ei ole, vaan seuraavana. Perjantaina ihmisten on varmasti helpompi päästä liikkeelle, Lahti selittää.

Illan runsaasta musiikkiannista vastaa kuoron lisäksi kaksi pienempää kokoonpanoa: kuoron kvartetti sekä tupla-kvartetti Otto Baritones. Ohjelmistossa on suomenkielistä musiikkia usealta hienolta sanoittajalta ja musiikintekijältä. Joukossa on muun muassa Georg Malmsténin tuotannosta tehty valssipotpuri, sikermä Reino Helismaata sekä Junnu Vainion tuotantoa.

Myös yleisö pääsee osallistumaan, sillä illan aikana kajahtaa muutamaankin otteeseen yhteislaulu. Ja koska kyse on iltamista, on ohjelmassa myös muutama huumorinumero sekä tietenkin ”juhlapuhe”. Kuuluhan iltamiin myös asiapitoinen ohjelma.

– Perinteisesti iltamat päättyvät tansseihin, mutta tällä kertaa ne jäävät väliin. Tanssilliset iltamat järjestämme sitten syksyllä, Lahti sanoo.

Hyvinkään Työväen Mieskuorolla on monta rautaa tulessa. Ystävänpäivän iloisten iltamien lisäksi tiedossa on kevään aikana useita konsertteja. Parasta aikaa valmistaudutaan yhdessä Hyvinkään Mieslaulajien ja Riihimäen Mieslaulajien kanssa kolmen kuoron yhteiskonserttiin, jossa esitetään sota-ajan lauluja. Kevään aikana on myös tuttu naistenpäivän konsertti sekä tietenkin perinteinen vappu yhdessä Hyvinkäänkylän Puhallinorkesterin kanssa.

Kuoro harjoittelee ohjelmistoaan tiistaisin klo 18 Hyvinkään yhteiskoulun piharakennuksen musiikkiluokassa. Paikalle saa tulla seuraamaan harjoituksia – ja mielellään ottamaan myös osaa.

– Mukaan saa tulla. Nuotteja ei tarvitse osata. Opettelemme yhdessä laulamalla. Ohjelmistomme sisältää myös tämän päivän iskelmiä. Esiinnymme kirkosta kapakkaan, Lahti ja Hannola kertovat ja toivottavat kaikki laulamisesta kiinnostuneet tervetulleiksi.

– Ystävyyttä tämäkin. Meillä on mukava ryhmä.

Ystävänpäivän iloiset iltamat

Hyvinkään Työväen Mieskuoron Ystävänpäivän iloiset iltamat ravintola Harlekiinissa (Kauppatori 1, Hyvinkää) perjantaina 15.2. klo 19 alkaen. Pääsylippu 15 euroa sisältää Harlekiinin kuuluisan makkarabuffetin. Kuoroa johtaa Taru Paasio.

Hyvinkään Työväen Mieskuoro ottaa mielellään joukkoonsa myös uusia laulajia. Kuoro harjoittelee Hyvinkään Yhteiskoulun piharakennuksen musiikkiluokassa tiistaisin klo 18.

Lisää tietoa www.tyovaenmieskuoro.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.