Lasten Talvikarnevaalit kutsuu ulkoilemaan – hellikkikoiria ja armeijan kalustoa mukana

Riihimäellä järjestettävässä tapahtumassa riittää iloista ohjelmaa ja tekemistä perheille koko iltapäivän ajan.

Lasten Talvikarnevaaleille saapuvat myös Hellikki-koirat Sysi ja Tuisku kavereineen. – Hellikit Ry on uusi yhdistys, joka toimii vapaaehtoisvoimin. Joukossa on koirien lisäksi myös muita eläimiä, jotka vierailevat lasten, vanhusten ja erityisryhmien luona. Toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä hellikit.suomi@gmail.com, yhdistyksen puheenjohtaja Ari Jantunen ja Päivi Jantunen kertovat. Mia Lagström

Mia Lagström

Lasten Talvikarnevaalit on tapahtuma, jossa puuhastellaan ja touhutaan kaikkea mahdollista kivaa koko perheen voimin. Riihimäen Lions klubien järjestämän perinteikkään tapahtuman pääpaino on iloisella liikunnalla ja ulkoilulla.

– Toivotaan, että lumi säilyy maassa ja kelit suosivat. Vaikka tämä vuosi ei ole mikään juhlavuosi, on meillä ennätysmäärä ohjelmaa ja tekemistä, Lions Club Riihimäki Uramon presidentti Jari Halme iloitsee.

Jo vuosia tapahtuman hitteinä ovat olleet moottorikelkka-ajelu ja napakelkka ja niistä odotetaan menestystä tänäkin vuonna. Monen lapsen mieleen on myös poniratsastus. Paikalle saapuvat myös suomenlapinkoirat Sysi ja Tuisku muiden Hellikki-koirien kanssa rapsuteltavaksi ja siliteltäväksi.

Edellisten vuosien tapaan mukana tapahtumassa on VPK, joka tarjoaa halukkaille mahdollisuuden kokeilla tulen sammuttamista.

Kiekko-Nikkarit järjestää tarkkuuslaukaisua ja muodostelmaluisteluryhmä Riihimäen Jäätaiturit esiintyy ohjelmalavalla. Omia suunnistustaitoja voi testata Riihimäen Suunnistajien rastileimausradalla.

– Monen vuoden tauon jälkeen olemme saaneet mukaan myös Puolustusvoimat. Paikanpäällä on heidän kalustoaan, Halme kertoo.

Ohjelmaa ja tekemistä löytyy myös Pohjolanrinteen koulun sisätiloista. Koulun juhlasalista löytyy Liikennerasti, jossa lapsia neuvotaan ja opastetaan kulkemaan liikenteessä. Halme kertoo, että lapset ja liikenne on ollut tänä vuonna Leijonien teema kautta maan. Leijonat ovat julkaisseet myös pienen opaskirjasen, jota tapahtumassa jaetaan.

Koulun sisätiloissa on myös askartelupiste, kasvomaalausta sekä Riihimäen Taitoluistelijoiden temppurata. Ice Hearts tuo paikalle salibändin nopeustutkan. Uutena tänä vuonna on Riihimäen Cocksin poikien käsipallon taitorasti.

Halme korostaa, että kaikki päivän aktiviteetit ovat maksuttomia poikkeuksena onginta, joka onnistuu pientä lupamaksu vastaan.

Lasten Talvikarnevaalit

Lasten Talvikarnevaalit Pohjolanrinteen koululla sunnuntaina 3.3. klo 12–16. Tapahtuman järjestävät kaikki Riihimäen Leijonat, mutta vetovastuu on tänä vuonna LC Riihimäki Uramolla. Erilaista aktiviteettia on runsain määrin niin koulun sisällä kuin ulkona. Pihalla on myynnissä grillimakkaraa ja köyhiä ritareita. Koulun sisältä löytyy Leijona-kahvio, josta voi ostaa virvokkeita sekä suolaisia ja makeita herkkuja. Tapahtuman tuotto menee lyhentämättömänä paikalliseen lapsi- ja nuorisotyöhön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 2. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 3. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 4. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 5. Talous: Antti Luusuaniemi mukana uudessa sponsorointifirmassa – Red Carpet Brand Alliances myy yhteistyökuvioita elokuvan, tv:n, urheilun ja kulttuurin ammattilaisille
 6. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 7. Hyvinkään säästötoimilistassa lähes sata kohtaa – Kaupunginjohtaja pitää veronkorotusta välttämättömänä
 8. Kevitsan kaivoksessa Sodankylässä tulipalo
 9. Hyvinkääläinen, kävitkö kuntoilemassa Eskokreetassa? – Nyt on haussa kuvia avajaisista, joissa esiintyi itse Tapio Rautavaara
 10. Eläimet: Löytökoira Papi on nyt onnellinen kaveri – perhe Huhtakallio Hyvinkäältä avasi sille kotinsa ja sydämensä
 11. Aikuisetkin ovat tervetulleita Riihimäen taidekouluun syksyllä 2020 – myös kaikkein pienimmät saadaan mukaan pitkän tauon jälkeen
 12. Normaali.fi -chatissa voi kertoa mistä vain ja tehdä vaikka huolitestin – "Monen nuoren elämää piinaavat huolet, joista he eivät uskalla kertoa kenellekään"
 13. Hyvinkään entinen kaupunginjohtaja Tauno Kirves on kuollut
 14. Näköislehdessä tänään: Kun itseään satuttaa työkseen, omat rajansa pitää tuntea – "Mietin aina, mitä kipu viestii"
 15. Viro sallii suomalaisten saapumisen ilman karanteenia kesäkuun alusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.