Makeaa mahan täydeltä keliaakikoille – Riihimäen K-Citymarketissa Gluteeniton irtokarkkitapahtuma

RIIHIMÄKI  |  Makeannälkäisille keliaakikoille on tiedossa mukavia uutisia Riihimäen K-Citymarketin suunnalta.

Kyseisessä supermarketissa järjestetään nimittäin torstaina Gluteeniton irtokarkkitapahtuma -niminen tempaus, yhdessä Hämeen keliakiayhdistyksen kanssa.

Esillä on uusia gluteenittomia irtokarkkeja ja sen ohella ideana on myös tarjota tietoa keliakiaan liittyen.

– Kauppaan saapuu uusia gluteenittomia irtokarkkeja, jotka sijoitetaan tapahtuman ajaksi erilleen muista karkeista. Niitä varten tulee myös uudetpuhtaat kauhat, kauppias Juuso Österman toteaa.

Östermanin mukaan yleensä ongelmana on se, että vaikka osa irtokarkeista olisikin gluteenittomia, ne eivät välttämättä pysy sellaisina, jos samoilla kauhoilla otetaan myös gluteenia sisältäviä makeisia.

– Täysin uusilla kauhoilla pystymme varmistamaan, että tuotteet myös pysyvät niin gluteenittomina kuin mahdollista, koko tapahtuman ajan, Österman sanoo.

Yhtä tärkeää asiaa Österman haluaa kuitenkin korostaa.

Vaikka irtokarkit ovatkin raaka-aineiltaan täysin gluteenittomia, ne valmistetaan samassa tehtaassa gluteenia sisältävien karkkien kanssa.

– Gluteenitonta tehdasta ei vielä ole olemassa, joten siltä osin täysin absoluuttista gluteenittomuutta ei voida luvata, Österman muistuttaa.

Gluteeniton irtokarkkitapahtuma -tempausta vietetään torstaina 28. helmikuuta Riihimäen K-Citymarketin hedelmä- ja vihannesosaston tuntumassa kello 16–20.

Paikalla karkkeja maistattamassa on Hämeen keliakiayhdistys, joka myös jakaa tietoa omasta toiminnastaan.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut