Osalle moottoritiestöä 120 km/h:n nopeusrajoitus jo ensi viikolla

Kuvituskuva. NU arkisto

Mikko Välimaa

Osalla E18-moottoritietä saa ajaa 120 kilometrin tuntivahtia jo ensi viikon keskiviikosta lähtien.

Korotetut nopeusrajoitukset tulevat voimaan 6. maalikuuta alkaen valtatie 1:lla välillä Turku-Kehä III sekä valtatie 7:llä välillä Kehä III–Vaalimaa.

Korkeampaan nopeusrajoitukseen siirtyminen edellyttää kuitenkin, että sää- ja keliolosuhteet ovat hyvät. Lisäksi korotettu rajoitus on voimassa vain valoisaan aikaan.

Pimeällä tai talvisessa kelissä korkein mahdollinen nopeusrajoitus lasketaan 100 km/h:ssa.

– Vaikka talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset ovat vielä voimassa koko Suomessa, keväiset keliolosuhteet mahdollistavat osalla moottoriteistä 120 km/h -rajoituksen. Korkeampaa nopeusrajoitusta voidaan käyttää valoisaan aikaan ja hyvissä keliolosuhteissa vaihtuvissa nopeusrajoitusmerkeissä, kertoo ITM Finlandin liikenteen ohjausyksikön päällikkö Mika Jaatinen tiedotteessa

Nopeusrajoituksen korottaminen jo maaliskuun alkupuolella on mahdollista lakiin kirjatun siirtymäajan ansiosta. Tavallisesti Suomessa siirrytään takaisin kesänopeuksiin maalis–huhtikuun aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.