Musiikki ei saa olla yhdentekevää – Vesterinen yhtyeineen luottaa orgaaniseen soundiin

Faaraoiden aika syntyi makean hedelmällisestä yhteistyöstä.

Vesterinen Yhtyeineen järjestää tuoreen Faaraoiden aika -albuminsa tiimoilta koko kevään kestävän kiertueen, joka alkoi perjantaina Tavastian loppuun myydyltä levynjulkaisukeikalta. Kevään aikana kierretään Suomea ristiin rastiin Rovaniemeä myöten. Kiertue päättyy Helsingin Savoyhin 11.5. AJ Savolainen

Mia Lagström

Vesterinen Yhtyeineen julkaisi perjantaina kuudennen albuminsa Faaraoiden aika. Ensimmäisestä Jönköping-albumista on kulunut kymmenen vuotta.

– Niin se aika on vierähtänyt. Samoissa hommissa ollaan edelleen, bändin solisti Tero Vesterinen ihmettelee.

Jönköping-albumilla soittanutta kitaristia lukuun ottamatta bändin kaikki alkuperäiset jäsenet ovat vielä mukana ja muutama muukin, sillä vuosien saatossa kokoonpano on kasvanut peräti kymmenhenkiseksi.

– Popmaailman nykyinen trendi on, että valtaosa siirtyy konetaustoihin. Me haalimme lisää soittajia, mies naurahtaa.

Musiikkia halutaan tehdä kuitenkin omalla mielekkäällä tavalla, ei rahan tai listasijoitusten vuoksi.

Uusi Faaraoiden aika -albumi saa Vesterisen mukaan hymyn huulille. Vaikka levyä ja sen kappaleita on hiottu kuukausikaupalla, tuntuu levy ilmestyessään aina uudelta.

– Se on hieno tunne.

Faarao-tematiikka sai alkunsa takahuoneen läpästä, kun Vesterinen innostui yöllä keikan jälkeen esittämään soittokavereilleen faarao Tutankhamonin tervehdyksen.

Sen jälkeen hahmo alkoi elää omaa elämäänsä.

– Faarao-kappaleessa faaraosta muodostui vertauskuva kylähullulle, joka tuottaa iloa, toivon kipinää ja lohtua yhteisölleen. Sellaista kantavaa ja voimakasta hahmoa tässä maailmassa kaivattaisiin.

Musiikillisesti tuore levy edustaa bändille tuttua maailmaa. Uusia sävyjä levylle tuo tuottaja Jonas Olsson

– Saimme Jonaksen kanssa aikaan makean hedelmällisen yhteistyön. Ajatuksenamme oli yhdistää kymmenhenkisen bändin orgaanisen rehevään soundiin ja mehevään lauluun nykymaailman modernia poptuotantoa. Ja täytyy sanoa, että onnistuimme yli odotusten.

Vesterinen Yhtyeineen Hyvinkääsalissa

Vuonna 2009 perustettu Vesterinen Yhtyeineen on julkaissut urallaan kuusi albumia, joista viimeisin Faaraoiden aika ilmestyi perjantaina 1.3.

Bändissä ovat Tero Vesterinen (laulu), Teemu Jokinen (rummut), Markus Piha (basso), Petri Kivimäki (kitara), Mikko Enqvist (kitara), Iikka Kotaja (koskettimet), Janne Riionheimo (koskettimet), Leo Kylätasku (puhaltimet), Heini Ikonen (taustalaulu) ja Jepa Lambert (taustalaulu).

Vesterinen Yhtyeineen Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) to 14.3. klo 18.15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.