Heikki Kuula: ”Parhaimmillaan räpissä kiteytyy ajan henki”

Rap-muusikko tekee uutta albumia ja kampanjoi eduskuntavaaliehdokkaana.

Vuosituhannen vaihteesta lähtien musiikkia tehnyt Heikki Kuula on tullut tunnetuksi muun muassa ”PLLP” ja ”Blacksuami” -klassikkoalbumeillaan. Parasta aikaa Kuula valmistelee kuudetta sooloalbumiaan. AT Sinkkonen

Mia Lagström

Rap-muusikko Heikki Kuula saapuu perjantaina Hyvinkään Amarilloon. Tiedossa on läpileikkaus miehen koko pitkän uran varrelta.

Teflon Brothersistakin tuttu Kuula valmistelee parasta aikaa kuudetta levyään yhdessä bändinsä kitaristin Janne Ruokosen kanssa. Kevään ohjelmaan mahtuvat myös eduskuntavaalit, jossa sekä Kuula että Ruokonen ovat vasemmistoliiton ehdokkaina.

– Järjestän päivää ennen vaaleja 13.4. Helsingin Valkoisessa salissa Vaalifestivaalit, jossa on mukana paljon artisteja, kuten Otto Grundströmin bändi Tyrannosaurus Sex, Likaisen Etelän MC Rambo sekä kulttiarvoarvostusta räppipiireissä nauttiva MC Taakibörstan Davo, Kuula kertoo.

Musiikin pariin Kuula päätyi nuoruusvuosinaan Malminkartanon lähiössä.

– Hiphop oli rantautunut 1990 vahvasti meidän pihallemme. Pihan isommat pojat tekivät skeittiramppeja, maalasivat niihin graffiteja ja soittivat räppiä. Muutamaa vuotta myöhemmin aloimme räpätä kaverini Pyhimyksen kanssa. Aluksi kieli oli englantia, mutta vaihdoimme sen pian suomeen.

Rap-musiikissa kiehtoi lapsuusvuosina musiikin tekemisen helppous. Sitä pystyi lataamaan netistä biitin ja räppäämään päälle valmiin kappaleen.

– Nykyisin arvostan räppiä, koska se on aika-ajoin vielä rehellistä ja dokumentaarisen oloista. Parhaimmillaan räpissä kiteytyy ajan henki.

Kuula on julkaissut soolona viisi albumia ja rikkonut singleillään niin kulta- kuin platinarajan.

– Vuosien myötä homma on mennyt ammattimaisemmaksi. Useimmat keikat myydään jo vuotta aiemmin ja esiintyminen on muuttunut biletyksestä ihan oikeaksi keikaksi. Silti perusjutut eivät muutu. On hyvää ja huonoa musiikkia.

Heikki Kuula ja Bomstikidi Amarillo Nightissa

Heikki Kuula on helsinkiläinen rap-artisti, tuottaja ja graafikko.

Kuula on julkaissut viisi sooloalbumia, joista viimeisin Heijastuksia täydelliseltä rundilta ilmestyi 2014.

Kuula on tehnyt vuosien saatossa yhteistyötä mm. Pyhimyksen ja JVG:n kanssa. Kuula on mukana myös Teflon Brothers -kokoonpanossa.

Heikki Kuula Hyvinkään Amarillossa perjantaina 15.3. klo 22. Liput ovelta 12 euroa, S-Etukortilla 10 euroa.

Illan aikana paikalla esiintyy myös Bomstikidi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.