Sisäilma sairastuttaa – miten ihmisten käy? Laurean vaalipaneelissa Hyvinkäällä heille tivataan tasa-arvoa ja elämänlaatua

Sisäilmaongelmat ovat surullisen tuttuja mm. kouluissa eri puolilla Suomea. Vaalipaneelissa puhutaan sisäilmasairastuneiden asemasta. Juha Perämäki

toimitus

HYVINKÄÄ | Otetaanko sisäilmasta sairastuneet vakavasti Suomessa? Muun muassa tästä puhutaan vaalipaneelissa 26.3. Hyvinkäällä.

Kaikille avoin keskustelu on Laurean kampuksella kello 15.30-19.45. Sen järjestävät Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat ja Suomen hajuste- ja kemikaaliyliherkät ry.

Järjestöt haastavat ehdokkaat siinä, ovatko sisäilmasairaat tasavertaisia muiden kanssa.

Kysymyksiä esittävät kirkon diakoniarahaston, Homepakolaiset ry:n, JUKO ry:n Mannerheimin lastensuojeluliiton ja OAJ:n edustajat.

– Sisäilmasta sairastuneet ja kemikaaleille herkistyneet saavat vakavia oireita, jotka heikentävät toimintakykyä ja elämänlaatua, he korostavat.

Mukana paneelissa ovat Leena Meri (ps.) Hyvinkäältä sekä Mika-Erik Walls (vas.), Otto Andersson (r.) Johanna Karimäki (vihr.), Ulla Kaukola (sd.), Outi Lankia (kesk.), Olli Polo (sin.), Kari Tolvanen (kok.) ja Tiina Tuomela (kd.)

Yleisön toivotaan tulevan paikalle tuoksuttomana.

Juttua on päivitetty 21.3. klo 14: Paneelissa Vasemmistoliittoa edustaa Mika-Erik Walls. Ohjelma alkaa kello 15.30. #sisäilmalupaus on kahden sisäilmasairaan perustama, ja Laurean opiskelijat kampanjoivat sen puolesta.

#Sisäilmalupaus

Sisäilmasairaan asema nyt ja tulevaisuudessa -vaalikeskustelu tiistaina 26.3. klo 15.30-19.45 Laurean Hyvinkään kampuksella Rauhala-salissa, os. Uudenmaankatu 22, Hyvinkää.

Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu. Tuoksuton tilaisuus.

Kahden sisäilmasairaan perustama #sisäilmalupaus on valtakunnallinen. Vaalikampanja.

Sitä ovat kampanjoineet lohjalainen Niina Rissanen ja keravalainen Reeta Lappalainen.Se haastaa ehdokkaat ja muutkin lupaamaan sisäilmasairastuneille yhdenvertaiset terveys- ja sosiaalipalvelut, toimeentulon ja koulutus- ja työmahdollisuudet.

Eduskuntavaaliehdokkaista 582 on allekirjoittanut #sisäilmalupauksen.

Kansalaisadressissa on n. 900 allekirjoitusta. www.adressit.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.