Opettajalta suorasukainen hätähuuto HS:ssä – "Yksikään oppilaistani ei ole saanut tarvitsemaansa tukea"

Mikko Välimaa

Yläkoulun seitsemännen luokan luokanohjauksesta vastaava opettaa kertoo Helsingin Sanomien mielipidesivulla, että julkisuudessa paljon hehkutusta saanut "inklusiivinen opetus" jättää käytännössä heikoimmat oppilaat heitteille luokissa.

Oman vastuuluokkansa lisäksi opettaja kertoo opettavansa noin kaksisataa oppilasta. Osa heistä on tullut inkluusion myötä erityiskouluista, joita opettajan tuntuman mukaan ajetaan Suomessa alas.

Erityistä tukea vaativien oppilaiden inkluusiossa lisätuen pitäisi seurata oppilasta. Opettajan mukaan tämä on kaunis valhe.

– Yksikään oppilaistani ei ole saanut tarvitsemaansa tukea siirryttyään yleisopetukseen sellaiseen ryhmään, jonka kanssa minulla on jo valmiiksi kädet täynnä työtä, opettaja kirjoittaa.

Hän sanoo suoraan, että heikoimmat oppilaat jäävät heitteille, ja kritisoi väitteitä suomalaisen peruskoulun erinomaisuudesta.

– Inkluusio ei ole tasa-arvotoimenpide, jollaiseksi se on naamioitu. Se on tasapäistämistoimenpide, jolla saadaan lyhytnäköisiä säästöjä, opettaja kirjoittaa.

– Tätäkö on maailman paras perusopetus? Jätän heikoimmat oppilaani heitteille olosuhteiden pakosta ja tunnen siitä suunnatonta riittämättömyyttä, hän lisää.

Opettajan mukaan hänen koulussa kärsitään myös muista koulumaailmasta tutuista ongelmista.

Tietotekniseen opetukseen on liian vähän koneita ja ne ovat vanhoja. Osa koulun tiloista kärsii myös sisäilmaongelmista, mutta käyttökieltoon niitä ei voida tilanahtauden takia laittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Hyvinkään entinen kaupunginjohtaja Tauno Kirves on kuollut
 2. Talous: Sako Oy kehittää uusia kivääreitä tarkka-ampujille ja tukiampujille – aiesopimus Puolustusvoimien kanssa sai nimet alle maanantaina
 3. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 4. Keusoten alueella seitsemän uutta tartuntaa – Hyvinkään koronatapaukset eivät lisääntyneet maanantaina
 5. Nuorille on sittenkin kesätöitä Janakkalan kunnan palkkalistoilla – jyrkkä päätös peruttiin, koska koronalomautuksia ei tule
 6. Ei enää uusia koronatartuntoja Hyvinkäällä – Keusoten alueella 255 parantunutta
 7. Saana Kujalalle kutsu maajoukkueleirille – myös Elias Leskinen sai kutsun
 8. Hyvinkään seurakunta etsii asukkaita Rauhannummen hautausmaalle – vuokralainen saa kodin kappelin naapurista
 9. Suomessa on alkuvuonna kuollut vähemmän ihmisiä kuin vuotta aiemmin
 10. Riihimäki avaa uimahallin kesäksi – Ulkouimala pysyy kiinni, mutta uimarannoille pääsee jo ensi viikolla
 11. Hyvinkään romahtanut talous sai synninpäästön – Etäkokousta istunut valtuusto empii nyt investointeja
 12. Riihimäelle aukeaa uusi jääkiekon harjoituskeskus – Ykkös Hockey Centerin perustaja: "Mahdollisuudet ammattilaisuraan kasvavat"
 13. Niinistön isännöimissä Kultaranta-keskusteluissa framilla oli EU – Marinin mukaan jokaisen jäsenmaan on kyettävä tulemaan vastaan
 14. Innokkaiden ruuanlaittajien kädenjälki näkyy uudessa K-Market Ukko-Pekassa – kauppias: "Haluamme, että kaupasta löytyisi aina jotain uutta ja jännittävää"
 15. Maastopalon savut haittaavat liikennettä valtatiellä 13 Äänekoskella

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.