Hyvinkäälle ei sittenkään tule Eksyneen pikkuserkkua – patsasuutinen oli silkkaa aprillia

Aprillia, aprillia, juo kuravettä päälle! Monet lehdet aprillisivat maanantaina lukijoitaan perinteiseen tapaan. Niin myös Aamuposti.

Ei, kontin alle ei oikeasti ole tulossa pientä patsasta, kuten Pentti Halonen näyttää, vaan uutinen oli Aamupostin aprillipäivän pila. Ari Peltonen

Silja Kononen

AAMUPOSTI | Aamuposti pyytää anteeksi heiltä, jotka innostuivat liikaa tai kärsivät hetkellisesti kohonneesta verenpaineesta. Hyvinkäälle ei olekaan tulossa Eksynyt-patsaan pikkuserkkua, kuten lehti uutisoi maanantaina Kyseessä oli aprillipila, minkä moni lukija lehden Facebook-sivulla arvasikin.

Jutussa väitettiin, että kaupunki seuraa Riihimäen esimerkkiä ja hankkii taideteoksen Tommi Toijalta, koskaRiihimäelle Eksynyt-patsas toi roppakaupalla julkisuutta.

Patsas päätettiin hankkia pienemmässä koossa, sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen kertoi jutussa. Sijoituspaikakaksi kaavailtiin liikenneympyrää, jossa on Konecranesin konttinosturi.

Halosta ei tarvinnut suostutella kuvaan.

– Olen aina ollut heittäytyjä ja ollut mukana monessa. Tässä oli sopivasti ajankohtaisuuteen liittyvä kuvio.

Halonen kertoo, että aprillipila meni hänen tuttavapiirissään osalla läpi.

– Ensimmäinen tekstiviesti tuli 6.30, hän nauraa.

Niin Halosen kuin Aamupostin Facebook-sivulla uutinen keräsi runsaasti naurua ja tykkäyksiä. Uutisessa kehotettiin ihmisiä menemään taidemuseon eteen kello 10. Sankkaa ihmisjoukkoa paikalla ei näkynyt, mutta taidemuseon johtaja Ville-Matti Rautjoki kertoi, että yksi nainen soitti ovikelloa.

– Taidemuseo on maanantaisin kiinni, mutta eräs nainen kävi kysymässä missä tilaisuus on. Myös pihalla näkyi muutama ihminen, jotka tähyilivät sen näköisenä, että olisivat voineet lukea uutisen, kertoi Rautjoki,jota oli ennalta varoitettu pilasta.

Jussintorin kahvilassa istuivat hieman ennen kymmentä kanta-asiakkaat Juhani Tuominen ja Pertti Jyry Tuominen ei ollut juttua lukenut, mutta Jyry oli.

– Luin aamulla, mutta en loppuun asti. Ymmärsin, että se on aprillia. Ei Konecranes antaisi laittaa mitään logonsa alle. Se paljasti jutun aprilliksi.

Jyrystä aprillaus on mukava perinne, jonka hän soisi jatkuvan. Huumoria pitää olla.

– Jos ei sen verran pysty itseä kehittämään, että ei tiedä mikä päivä on, niin antaa mennä vaan.

Myös näin aprillattiin sisarlehdissä:

Uusimaa kertoi, että Porvoon Länsirannalle tulee valtava Ikea. Laskettelurinteestä lohkaistaan osa sisustusjätin tarpeisiin.

Vihdin uutiset kertoi, että Vihtiin tullee koiravero – ja loppu koirankakkakeskustelulle.

Länsi-Uusimaa kertoi, että Lohjan Kauppakadun toisesta ajoradasta tulee pikavauhtia pysyvä kävelykatu. Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula paljastaa, että asiasta on jo tehty sitova virahaltijapäätös.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.