Viikon tyyli: Judit Siltala on housuihmisiä

”En osaa edes sovittaa hametta”.

Viime viikolla Voglian pop up -liikettä Willassa pitänyt Judit Siltala pukeutuu mieluiten rentoihin ja mukaviin vaatteisiin. Talvella värit ovat maltillisia. – Kesäisin vaatteissa saa olla väriä, kunhan ei ole liian kirkasta ja räikeää. Mia Lagström

Mia Lagström

Helsinkiläinen Judit Siltala kertoo kiinnittävänsä ensimmäisenä huomionsa vaatteissa niiden väriin ja kuosiin.

– Kuosi voi olla räväkkäkin, jos asukokonaisuus on muutoin hillitty ja yksivärinen, Siltala vinkkaa.

Väreissä Siltala suosii talvisin tummia sävyjä. Keväällä ja kesällä vaatteissa saa olla myös väriä, kunhan väri ei ole liian kirkas ja räikeä.

– Pidän murretuista sävyistä, armeijanvihreästä sekä erilaisista sinisistä, oransseista ja punaisista. Oikeastaan vaaleanpunainen on ainoa väri, jota en missään nimessä käyttäisi. Se on liian tyttömäinen. En pukeudu mekkoihin enkä hameisiinkaan. En osaa edes sovittaa hametta.

Ainoan poikkeuksen hameisiin voisi hänen mukaansa tehdä farkkuhame, mutta ensin pitäisi löytää itselle sopiva malli.

– Erilaisia hamemalleja on niin paljon. Mikä on jonkun päällä hyvännäköinen, ei ole sitä välttämättä toisen päällä.

Housuista mieluisimmat ovat farkut sekä löysät, kuminauhavyötäröiset housut, jotka ovat olleet viime vuosina kovasti muodissa. Suorat puvunhousut eivät ole hänen juttunsa. Puseroista mieluisimpia ovat peruspuserot: tunikat, topit, t-paidat.

– Pidemmät topit legginsien kanssa ovat minun ”mekkojani”.

Siltala kertoo seuraavansa ahkerasti muotia ja trendejä instagramista sekä muotibloggaajien blogeista. Niistä saa hyviä ideoita ja kivoja vinkkejä omaan pukeutumiseen. Orjallisesti Siltala ei kuitenkaan muotia seuraa.

– Nuorempana tärkeintä oli vaatteen ulkonäkö. Nykyisin arvostan mukavuutta enemmän. Vaatteen on tunnuttava hyvältä päällä ja siinä on oltava hyvä olo.

Voglian vaateliikkeessä työskentelevä Siltala kertoo ostavansa vaatteita usein omalta työpaikaltaan.

– Iän myötä olen luopunut halvoista kertakäyttövaatteista. Vaatteen on kestettävä käyttöä ja pesua.

Välillä vaatteita tulee ostettua enemmän, välillä vähemmän.

– Sen kun oppisi, että miettisi vaateostoksia tehdessään asukokonaisuuksia, minkä kanssa ostamaansa vaatetta käyttää. Ihminen pärjäisi vallan hyvin 3-4 housulla, kun niihin yhdistettäviä puserovaihtoehtoja olisi useampia. Nyt vaatekaapissani on varmaan kahdetkymmenet housut, joita ei tule juuri käytettyä.

Kuosit kuntoon

Kuosillinen vaate tuo rentoa fiilistä.

Kukkakuosit sopivat keveään kesätyyliin. Geometriset kuosit toimivat talvellakin.

Kuosivaate toimii parhaiten yhdistettynä yksiväriseen. Kahden kuosin liittäminen vaatii taitoa, ettei ilme näytä siltä, että vaatteet olisi puettu päälle pimeässä.

Kuosia kannattaa annostella maltillisesti. Vahvakuvioinen paita voi olla hauska, mutta mekko sulauttaa käyttäjän tapettiin.

Lähde: Mirva Saukkola, Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.