Vilma Alina: ”Kappaleen taustalla on oltava oikea tunne”

Vilma Alinan tuore albumi Tulva on leikkisä ja kepeä.

Vilma Alinan mukaan musiikin tekemisessä hauskinta on uusien tarinoiden luominen. – Kappaleeni ovat yhdistelmä omassa elämässä koettuja tunteita ja mielikuvitusta. Hög Music

Mia Lagström

Radiossa tiuhaan soineista Palasina- ja Tanssii Susien Kaa -kappaleista tuttu laulaja-lauluntekijä Vilma Alina julkaisi maaliskuun alussa toisen albuminsa.

– Puhutaan toisen levyn vaikeudesta, minulla se meni päinvastoin. Tuntui, että koko ajan oli helppo ja hyvä fiilis. Oli selkeä visio siitä, mitä teki, hän kertoo.

Julkaisusta ei ollut ehtinyt kulua kahta viikkoakaan, kun Rumba antoi siitä ylistävän arvostelun. Se saa Vilma Alinan herkäksi.

– Siitä tuli valtavan hyvä mieli. Arvostelut ottaa välillä turhankin henkilökohtaisesti. Etäisyyttä on kuitenkin vaikea pitää, sillä levyä tehdään usean vuoden ajan ja siihen on laittanut kaikkensa.

Tulva-albumin kappaleet liikkuvat ihmissuhteiden kimuranteissa maailmoissa: mustasukkaisuutta, sielunkumppanin etsintää, ystävyyttä. Päiväkirjamerkintöjä omasta elämästä ne eivät ole.

– Olen sen verran nuori, että aiheet loppuisivat aika äkkiä. On kuitenkin tärkeää, että kappaleen taustalla on oikea, koettu tunne. Sen päälle voi sitten rakentaa tarinan. Siinä piilee musiikin tekemisen hauskuus. Saa luoda uusia tarinoita.

Vilma Alina kertoo tienneensä jo nuorena, että luova ammatti on hänen juttunsa. Pianoa 7-vuotiaasta soittanut Vilma Alina harrasti myös maalaamista ja kirjoittamista. Sibelius-lukiossa musiikki valikoitui omimmaksi jutuksi. Hän opiskelee muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa, mutta tällä hetkellä opinnot ovat jääneet tauolle.

Suunnitelmissa on käydä koulu jossain vaiheessa loppuun. Nyt ollaan kuitenkin kiertueella, joka jatkuu pitkälle syksyyn.

Vilma Alinan taival kaikkien tuntemaksi lauluntekijäksi on kuin sadusta. Lukion jälkeen hän laittoi YouTubeen videon, jossa hän esitti loopperilla tekemänsä potpurin Robinin ja Anssi Kelan kappaleista. Robinin manageri näki videon ja otti yhteyttä.

– Alun perin tarjolla oli taustalaulajan paikka, mutta päädyin pianonsoittotaustani vuoksi koskettimiin. Oli superupeaa päästä takarivistä seuraamaan Robinin kaltaista isoa ilmiötä. Se kolme vuotta oli hienoa aikaa, ja mukana olleet ovat edelleen minulle tärkeitä ihmisiä.

Samoihin aikoihin, kun Vilma Alina päätyi keikkamuusikoksi, sai hän myös levytyssopimuksen.

– Lyhyessä ajassa tapahtui niin monia asioita ja aukesi ovia, joista ei olisi osannut edes haaveilla. Se oli valtava elämämuutos, joka tuntui paitsi hienolta, myös pelotti – onko minusta tähän. Nyt voi kuitenkin sanoa, että elän unelmaani. Toivottavasti saan tehdä musiikkia mahdollisimman pitkään.

Hyvinkäällä 6.4.

Laulaja-lauluntekijä Vilma Alina (Vilma Lähteenmäki) julkaisi ensimmäisen singlensä ”Hullut asuu Kallios” 2014. Ensimmäinen albumi Ufoja ilmestyi 2016 ja möi kultaa ja tuplaplatinaa.

Toinen albumi Tulva ilmestyi maaliskuun alussa 2019.

Vilma Alina on soittanut myös koskettimia Robinin keikkabändissä 2013–2016.

Vilma Alina MDNGT Bar & Clubilla (Uudenmaankatu 4-6, Hyvinkää) lauantaina 6.4. Illan avaa keväällä debyyttialbuminsa julkaiseva Mafia Honey. Liput ovelta 12 euroa, S-Etukortilla 10 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.