Vantaanjoen vesistön kunnostus jatkuu – Viidessä kunnassa tehdään kutusoraikkoja ja poikaskivikkoja taimenelle

toimitus

AAMUPOSTI | Virtavesien hoitoyhdistys Virho rakentaa tänä vuonna taimenten kutusoraikkoja ja poikaskivikoita Vantaanjokeen Hausjärvelle, Hyvinkäälle, Nurmijärvelle, Riihimäelle ja Vihtiin.

Leader-rahoituksella toteutettavat työt alkoivat materiaalien kuljetuksella helmikuussa. Yhteen paikkaan materiaalit kuljetettiin jo viime syksynä.

Kiviaines on viety roudan aikana niihin paikkoihin, joissa maaperä ei kesällä kestä raskaita koneita. Kesällä materiaalit kuljetetaan niihin paikkoihin, joihin pääsee maastoa vahingoittamatta.

Kutusoraikkojen ja poikaskivikoiden rakentaminen alkaa huhtikuun puolivälissä. Työt jatkuvat syyskuun loppuun.

Virho kunnostaa ja suojelee koko Vantaanjoen vesistöä. Kunnostuksia tehdään siellä, missä yhdistys arvioi saavansa parhaan hyödyn koko vesistön elvyttämisen kannalta.

Vantaanjoen vesistö on jo elvytetty Suomenlahden parhaaksi taimenvesistöksi, mutta Virhon mukaan isoja ongelmia on edelleen paljon jäljellä ja kunnostettavaa riittää vuosikymmeniksi eteenpäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.