Nyt on tupsulla kokoa! Ennätysmäinen lakki ilmestyi Helsingissä paikkaan, jonne se ei kuulu

Jättisuuri teekkarilakki oli tiistaiaamuna aseteltu Kolmen sepän patsaalle.  Patrik Wikblad / Lukijan kuva

Mikko Välimaa

Jättikokoinen teekkarilakki kerää katseita Helsingin keskustassa Kolmen sepän patsaalla.

Kunnioitusta herättävän kokoinen päähine on mitä todennäköisemmin teekkarijäynä, jonka tekijästä tai tekijöistä ei ole toistaiseksi tietoa.

Lakin kuvasi helsinkiläinen Patrick Wikblad tiistaiaamuna. Jättikokoinen lakki oli aseteltu näyttävästi yhden sepän takaraivolle ja se ylsi patsaan ristiselkään asti.

Myös toinen patsas oli saanut aamulla tupsulakin, joka muistutti etäisesti palovaroitinta.

Kolmen sepän patsas ei ole perinteisesti ollut opiskelijoiden lakituksen kohteena vappuna.

Vaikuttamisen ja viestinnän päällikkö Heikki Isotalo Aalto-yliopiston ylioppilaskunnasta arveleekin, että kyseessä on yksittäinen teekkarijäynä.

– Voi olla, että tässä on kyseessä hauska jäynä, Isotalo sanoi aamulla kuultuaan lakista Helsingin Uutisilta.

Teekkarijäynillä on pitkät perinteet. Tunnetuin lienee vuonna 1961 suomalaisten tekniikan ylioppilaiden Tukholmassa tekemä pila, jossa Paavo Nurmen patsas ujutettiin Vasa-laivaan.

Ruotsalaiset olivat ihmeissään, kun juuri merestä nostetun, 300-vuotiaan Vasa-laivan kannelta löytyi suomalaisjuoksijan patsas.

Virallisesti opiskelijoiden vappu alkaa tänään Helsingissä kello 17 Havis Amandan patsaan pesulla. Lakin Manta saa kello 18.

Lakitusvuorossa on Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, eli tekniikan, taiteen ja muotoilun sekä kauppatieteiden opiskelijat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.