”Yleisön suosionosoitukset sammuttivat sähköt” – Hyvinkäälle saapuva bändi saa pikkukatsojat hurmioon

HattiWatit päättää uransa juhlakonserttiin, joka järjestetään Yhden Päivän Jutun yhteydessä Villatehtaan sisäpihalla helatorstaina klo 14.30. Bändissä vaikuttavat laulaja Timo ”Olli” Ohramaa, rumpali Raimo Kela, basisti Jari Ahonen ja kitaristi Timo Ahonen. Bändin solisteina ovat toimineet myös Ulle Sihvonen ja Inkku Lindholm. Hattiwatit

Mia Lagström

Lasten oma rokkiyhtye HattiWatit jättää esiintymislavat taakseen 25 vuoden jälkeen.

– Päätimme yhdessä tuumin, että juhlavuosi on hyvä hetki päätökselle, bändin basisti Jari Ahonen, kitaristi Timo Ahonen, laulaja Timo ”Olli” Ohramaa ja rumpali Raimo Kela kertovat.

Lasten omaksi Hanoi Rocksiksikin tituleerattu yhtye on ehtinyt esiintyä kerran jos toisenkin. Parhaimpina vuosina keikkoja saattoi olla kuukauden aikana jopa kahdeksan, mikä on hurja tahti perheellisille miehille, jotka käyvät myös päivätöissä.

– Omat juniorit lauloivat levyllä sekä olivat lavalla mukana laulamassa, Ohramaa muistelee.

Uran huippuhetkiin lukeutuu yhteistyö Lastenklinikoiden Kummit Ry:n kanssa, joka kuljetti bändiä useissa isoissa tapahtumissa. Bändi on esiintynyt myös Pori Jazzissa, Down By The Laiturissa, Puistobluesissa ja lukuisilla risteilyillä.

Ohramaan mieleen on jäänyt televisioesiintyminen Uusi lastenlaulu 2000 -kilpailun finaalissa. Nenä valuu ja räystäät tippuu -kappale oli lopulta yleisöäänestyksen viides. Erikoisin esiintymispaikka on ollut Tapiolan Stockmannin lipan päällä vuonna 2003. Hanoi Rocks teki vastaavan keikan muutamia vuosia myöhemmin, tosin keskustan Stockmannin lipan päällä.

Timo Ahosen mukaan keikoilla on ehtinyt myös sattua ja tapahtua. Martin koululla HattiWattien savukone käynnisti palohälytyksen ja palomiehet saapuivat lasten iloksi ja ihmetykseksi paikalle.

Vaasa-Uumajan laivaravintolassa oli desibelimittari, joka sammutti lavan sähköt, jos meno äityi liian kovaksi. HattiWattien soitto pysyi sallituissa puitteissa, mutta yleisön suosionosoitukset ylittivät maksimin.

HattiWatit on julkaissut kaksi pitkäsoittoa ja kaksi EP:tä. Bändin musiikista pääosin vastanneen Timo Ahosen mukaan jo alusta saakka oli selvää, että rockhenkisellä musiikilla mennään. Sanoitukset löytyivät kuuntelemalla lasten juttuja.

– Tärkeintä on, että lapset pääsevät pitämään keikoilla hauskaa. Nykyisin kaikessa pyritään kasvattamaan. Lasten tulee saada olla lapsia ja lapsellisia, Jari Ahonen korostaa.

Hauskoja hetkiä bändi on tuonut varmasti myös vanhemmille. Bändin live-esiintymisestä voi bongata kaikki mahdolliset rokkikliseet, kuten kitaran heiluttaminen Status Quo -tyyliin, jalan nostaminen monitorille sekä yleisön huudattaminen.

HattiWattien 25-vuotisjuhlakonsertti järjestetään Yhden Päivän Jutun yhteydessä Villatehtaan sisäpihan (Kankurinkatu 4 – 6) esiintymislavalla helatorstaina klo 14.30.

Yhden päivän juttu

Kaupunkitapahtuma Yhden Päivän Juttu järjestetään Hyvinkäällä 29.5. ja 30.5.

Keskiviikkona ohjelma alkaa klo 16 ja sitä löytyy Villa Artusta, kaupungintalon aulasta, Hyvinkään Karjala-seuran museosta, Tehdasmuseosta ja kirjastosta. Musiikkia on ravintola Obelixissa, Craftersissa, Harlekiinissa, Oluthuone Joutsenessa, MDNGT Bar & Clubilla sekä Hyvinkääsalissa.

Torstaina meno jatkuu klo 10 alkaen Villatehtaan alueella, kauppakeskus Willassa, Hyvinkään kirjastossa ja Hyvinkään musiikkiopistossa sekä Suomen rautatiemuseossa.

Tarkempi ohjelma ja aikataulu: www.hyvinkaa.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tavarajunan tulipalo pysäytti junaliikenteen Riihimäeltä Lahteen ja myös pääradalla – tilanne jatkunee vielä tunteja
 2. Hyrian satoja toimisto- ja koulukalusteita myynnissä Hyvinkäällä – Torikadun halli tyhjennetään ulosheittohinnoilla
 3. Parvekkeelta lähtenyt palo sammutettiin ripeästi Hyvinkäällä
 4. Senioreja houkutellaan virkistymään puistoihin – luvassa kahvittelua ja ohjelmaa kymmenessä kohteessa Riihimäellä kesän ajan
 5. Puutavarajunassa syttyi tulipalo – aiheutti lukuisia maastopaloja
 6. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 7. Robotti soittaa taas riihimäkeläisille – torstaina kysellään museoista, ensi viikolla yrittäjät saavat kertoa koronakesän kuulumiset
 8. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 9. Hyvinkääläinen pääsee yhä Hyvinkäällä lääkäriin – Keusoten suuri numerouudistus voi näyttää sekavalta, mutta onkin yksinkertainen: "Hoito aloitetaan saman tien jo puhelusta"
 10. Näköislehdessä tänään: Barokkipuutarha, kartanon pihapiiri... Herttoniemen kartanonpuisto on Helsingin vähän tunnettu helmi, joka on avoin kaikille
 11. Saariselän hiihtokeskus avasi rinteitä laskettelijoille kevään koronatauon jälkeen – tunturin huipulla on yhä kesäkuussa metrin lumikerros
 12. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 13. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 14. Kokoomuksen valmistelema lakialoite tiputtaisi Carunan tuottoa 70 prosenttia – "Monopolilla rahastamiselle on pistettävä viimein stoppi"
 15. Tiukka äänestys Riihimäen valtuustossa: Petsamonkadun pohjoispään kaavamuutos oli taas vähällä palautua uuteen käsittelyyn

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.