Siirin, 11, partioretkellä kirjoittama kirje toi kutsun ministeriöön – "Toivoisin kaikkien vievän roskansa ja kierrättävän muovia"

Siiri Yliluoma kirjoitti ympäristöministeriöön osana Panda-merkin suorittamista. Riina Haapala

Riina Haapala

Partiota käyväSiiri Yliluoma, 11, yllättyi, kun hänen osana partioharrastusta kirjoittama kirje toi kutsun saapua ympäristöministeriön vieraaksi.

Seinäjoen Sanomat kertoo, kuinka Seinäjoella ja Ylistarossa toimivan partiolippukunta Lakeuden Eräpartion retkellä suoritettiin WWF:n ja Suomen Partiolaisten yhteistä Panda-merkkiä huhtikuussa.

Panda-merkkiä voivat suorittaa kaikki sudenpentu- ja seikkailijaikäiset eli 7–12-vuotiaat partiolaiset. Osana merkin suorittamista kirjoitetaan postikortti päättäjälle. Vaihtoehtoina oli kirjoittaa presidentille tai ympäristöministeriöön. Yliluoma oli ainoa, joka valitsi ympäristöministeriön.

– Luonto on niin roskainen nykyään. Paljon muovia ja kaikkea. Eläimetkin kärsivät niistä roskista, mitä luonnossa on, Yliluoma kertoo Seinäjoen Sanomille.

Kierrättämisestä ja ympäristöasioista on Yliluoman mukaan puhuttu niin partiossa kuin koulussakin. 1,5 vuotta partiota harrastanut Yliluoma lukee ja kirjoittaa vapaa-ajallaan tietokoneella. Kirjeen suosio tuli kuitenkin yllätyksenä.

– Olemme ällistyneitä saamastamme huomiosta. Kun lukee viestejä, joita on tullut, niin meinaa tulla tippa linssiin, kertoo Siirin seikkailijajoukkueen johtaja Auli Härkönen

Ympäristöministeriön tieto- ja viestintäjohtaja etsi kirjeen kirjoittajaa Twitterissä ja kutsui Siirin kylään. Vierailu on toteutumassa tulevana syksynä koko lippukunnan yhteisenä retkenä.

#ilmastonmuutos#kierrätys#eläimet Kiitos postista Siiri. Osoitetta tai muita yhteystietoja ei ollut mukana, mutta jos joku tuntee Siirin, niin kutsumme hänet @yministerio’on kylään. pic.twitter.com/DjZQFDvfTQ — Jussi Salmi (@jussivhsalmi) 15. toukokuuta 2019

Kirjeessä oleva symboli on kuva Lakeuden Eräpartion huivimerkistä.

Asiasta uutisoi ensin Seinäjoen Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.