Viikon tyyli: Virpi Kassari lähtee juhliin mieluiten hyvälaatuisessa housupuvussa

Virpi Kassari pitää kerrospukeutumisesta. Mia Lagström

Mia Lagström

Lopen Topenolla sijaitsevan Kartanoputiikki Punaisen Tuvan yrittäjä Virpi Kassari pitää kerrospukeutumisesta.

– Kerrospukeutumisen avulla voi luoda mielenkiintoisia yhdistelmiä käyttämällä eri materiaaleja, värejä ja kuoseja. Kun vaihtaa kokonaisuuden yhden osan toiseen, muuttaa se asun ihan toisennäköiseksi.

Kassari kertoo, että vaatteissa voi olla myös ripaus hopeaa ja kimalletta.

– Kun vaatteessa on joku juttu, tekee se vaatteesta mielenkiintoisen.

Kassarin mukaan tilanne ja tilaisuus vaikuttavat aina vaatevalintaan, sillä pukeutumisella osoitetaan myös kunnioitusta muita kohtaan.

– Pitää huomioida ympäristö ja muut ihmiset.

Kassarin pukeutumiseen kuului vuosikaudet bisnespukeutuminen. Tämä näkyy edelleen siinä, että parhaiten hän viihtyy housuissa.

– Juhliinkin lähden mieluiten kauniissa, hyvälaatuisessa housupuvussa.

Juhliin, teatteriin ja muihin illanviettoihin hän valmistautuu pukeutumalla aina parhaimpiinsa. Se erottaa erityistilanteet tavallisesta arjesta. Oli sitten kyseessä arki tai juhla, on vaatteessa tunnettava olonsa hyväksi.

– Vaate on silloin hyvin valittu, kun se tuo itsevarmuutta, eikä vaatetta tarvitse tilaisuudessa enää miettiä. Nykyään vaatteiden materiaaleissa on paljon joustavia kankaita, jotka tuovat mukavuutta niiden käyttöön. Vaatteen pitää olla hyvännäköinen, mutta sen kanssa pitää pystyä myös toimimaan.

Kassari suosii vaatteita, jotka kestävät aikaa. Muodit tulevat ja menevät.

– Toki joukossa on aina muutamia, jotka ovat ajan trendin ja sesongin mukaisia. Meillä on vaihtuvat vuoden ajat, miksi emme iloitsisi niistä myös vaatteiden osalta.

Tällä hetkellä Kartanoputiikin vaaterekit ovat täynnä toinen toistaan hurmaavampia vaatteita, keväistä pastellia ja kirkasta neonväriä. Hymyillen Kassari tunnustaa pukeutuvansa itse melko usein mustaan, suomalaisten eniten rakastamaan klassikkoväriin.

– Tunnen oloni mustassa hyväksi. Kannustan kuitenkin kaikkia kokeilemaan eri värejä. Joskus kuulee sanottavan, että joku väri ei sovi lainkaan. Useimmiten kyse voi kuitenkin olla siinä, että ihminen ei koe olevansa mukavuusalueellaan jossain tietyssä värissä. Värien kokeilu voi tuoda kuitenkin positiivisia yllätyksiä.

Kokonaisuus ratkaisee. Löysiin housuihin yhdistetty löysä paita voi tehdä pussimaisen vaikutelman. Sen sijaan kapeisiin housuihin yhdistettynä ilme on ihan toinen.

Myös mittasuhteet ovat tärkeät, liian alas roikkuva paidanhelma ei näytä hyvältä, ei myöskään liian lyhyt.

Vaate ei saa olla liian pieni, eikä kinnata.

Värejä kannattaa kokeilla rohkeasti ja mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Voi yllättyä positiivisesti.

Tärkeintä kuitenkin on, että vaate tuntuu päällä mukavalta ja omalta. Muuten se jää kaappiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.