Rockfestissä 60 000 kävijää – Hyvinkää festaripaikkana saa kehuja

Viime viikonloppuna järjestetty Rockfest-tapahtuma sujui järjestäjien mukaan mainiosti.

– Järjestyshäiriöitä oli äärimmäisen vähän. Saimme joka ilta raportin järjestysmiesten tehtävistä ja niitä oli todella vähän. Täytyy yleisöä kiittää tästä, kommentoi festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom

Tämän vuoden Rockfestin yleisömäärä ylitti järjestäjien odotukset.

Kävijöitä oli kolmena päivänä yhteensä 60 000, eli keskimäärin noin 20 000 kävijää per festivaalipäivä. Viime vuonna päästiin samoihin lukuihin.

Kolmen päivän lipun ostanut festivaalikävijä lasketaan kolmeksi eri kävijäksi ja kahden päivän kävijä kahdeksi kävijäksi.

Lindblom kehuu Hyvinkään lentokenttää hyväksi festaripaikaksi.

– Sekä Hyvinkää että Hyvinkään lentokenttä ovat mielestäni mainioita paikkoja festivaalin järjestämiseen. Huonoon paikkaan yleisö ei tulisi eikä edes löytäisi, kommentoi Lindblom.

Tänä vuonna rockin ystäviä helli myös aurinkoinen keli. Vuosi sitten tunnelmaan ehkä vaikutti hieman kolea keli, arvelee Lindblom.

– Tänä vuonna tunnelma oli huipussaan.

Myös Kirjastoaukiolla oli koko viikonlopun Hyvinkään kaupungin ja kaupunkiyhdistyksen järjestämää ohjelmaa ja kojumyyntiä. Keskustassa oli koko festivaalin ajan leppoisa tunnelma ilman suurempia järjestyshäiriöitä.

– Tänä vuonna tapahtuma painottui enemmän viikonloppuun, joten tapahtuma tavoitti aukiolla myös enemmän ihmisiä. Myös sää vaikutti, kertoo Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Raatikainen.

Rockfestin osti viime maaliskuussa Nelonen Media Live, joka vastaa festivaalin tulevaisuudesta jatkossa.

– Rockfestin brändi ja konsepti säilyvät ennallaan eli ohjelmiston ytimessä rock- ja metallimusa pysyy varmasti. Ensi vuoden suunnittelutyö on käynnissä ja tiedotamme niistä myöhemmin, kun asiat tarkentuvat, Nelonen Media Liven toimitusjohtaja Anssi Nevalainen vastaa.

– Hyvinkään kaupungin käsitys on, että tapahtuma järjestetään jatkossakin Hyvinkäällä, kertoo Raatikainen.

Maaliskuun lehdistötiedotteessa Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso totesi, että "Rockfestiin suhtaudumme intohimolla, sillä on selkeä oma paikkansa rockväen festarikesässä."

Raatikainen kertoo, että Hyvinkään kaupungin tavoite on pyrkiä kehittämään jo olemassa olevia Hyvinkäällä tapahtuvia kesätapahtumia.

– Meillähän on toukokuussa Steelfest, kesäkuussa Rockfest, heinäkuussa Iskelmäkesä ja elo-syyskuussa Red Carpet. Tavoite on pitää nämä kaikki Hyvinkäällä, Raatikainen linjaa.

Ensi vuoden artistikiinnitykset ovat jo työn alla. Ensimmäisiä julkistuksia joutuu odottamaan tämän vuoden loppuun.

Juttua päivitetty 10.6. 16:26: Lisätty Anssi Nevalaisen kommentti.

Rockfest 2019

Rockfest järjestettiin 7.-9.6.

Torstaina 6.6. lentokentällä esiintyi Rainbow.

Lauantaina ongelmia aiheutti maksuvälineenä toimineen rannekkeen ongelmat ja aktivointipisteeseen kertyi jonoa.

Myös vesipisteitä olisi voinut olla kävijöiden mielestä enemmän.

Festivaali järjestettiin nyt toisen kerran Hyvinkäällä. Vuonna 2017 festivaali oli Vantaalla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut