IL: Eduskunnasta putoaminen tuli Susanna Koskelle järkytyksenä – etsii nyt töitä eikä kadu kohuja nostattaneita sanavalintojaan

toimitus

Eduskunnasta putoaminen tuli huhtikuussa kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koskelle, 34, täytenä yllätyksenä ja järkytyksenä. Mitään B-suunnitelmaa hänellä ei ollut, Iltalehti kertoo.

Iltalehden mukaan Koski etsii nyt töitä. Hän pohtii parhaillaan, mikä olisi seuraava askel. Pohdintojen ajan hän on nostanut kansanedustajien sopeutumisrahaa.

Koski ei koe epäonnistuneensa, koska hänestä putoamisen syy on selvä.

– Kaikkialla muualla vaalipiirissä äänimääräni kasvoi, mutta kotikaupungissa Vaasassa lähti yli puolet äänistä. Selkein syy on varmaan Vaasan keskussairaalan tilanne, Koski pohtii Iltalehden jutussa.

Koski äänesti Vaasan laajaa päivystystä vastaan hallituksen linjan mukaisesti. Hallituksen erottua Koski äänesti laajaa päivystystä koskevan kansalaisaloitteen puolesta, IL kertoo.

Viime vuonna moni arvosteli Koskea kylmäksi ja empatiakyvyttömäksi, kun hän huudahti pitkäaikaistyöttömälle reumaa, keuhkoahtaumatautia ja diabetesta sairastavalle Anna-Maija Tikkaselle ”Kaikilla meillä on kuule rajoitteita” Ylen Kuplat-sarjassa. Syyskuussa 2016 Koski neuvoi nuoria työttömiä Ylen A-studiossa. ”Tekemätöntä työtä löytyy metsästä”, hän neuvoi. Tästäkin nousi kohu, Iltalehti kertoo jutussaan.

– Uskon, että suurin osa kokoomuksen äänestäjistä on sitä mieltä, että jokaisen tulee osallistua työnteolla ja ottaa vastuuta omasta elämästään. Jokaisen täytyy mahdollisuuksien mukaan osallistua, Koski sanoo Iltalehdelle.

Koski ei kadu sanavalintojaan, vaan on asiasta edelleen samaa mieltä.

Iltalehden mukaan Koski aikoo olla ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hän toimii myös parhaillaan Vaasan kaupunginvaltuutettuna sekä maakuntavaltuutettuna.

– Joka päivä pitää olla valmis altistamaan itsensä kritiikille. Jos kritiikkiä ei kestä, kannattaa miettiä jotain muuta hommaa. Varmin tapa epäonnistua politiikassa on yrittää miellyttää kaikkia, Koski sanoo Iltalehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 2. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 3. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 4. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 5. Talous: Antti Luusuaniemi mukana uudessa sponsorointifirmassa – Red Carpet Brand Alliances myy yhteistyökuvioita elokuvan, tv:n, urheilun ja kulttuurin ammattilaisille
 6. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 7. Hyvinkään säästötoimilistassa lähes sata kohtaa – Kaupunginjohtaja pitää veronkorotusta välttämättömänä
 8. Kevitsan kaivoksessa Sodankylässä tulipalo
 9. Hyvinkääläinen, kävitkö kuntoilemassa Eskokreetassa? – Nyt on haussa kuvia avajaisista, joissa esiintyi itse Tapio Rautavaara
 10. Eläimet: Löytökoira Papi on nyt onnellinen kaveri – perhe Huhtakallio Hyvinkäältä avasi sille kotinsa ja sydämensä
 11. Aikuisetkin ovat tervetulleita Riihimäen taidekouluun syksyllä 2020 – myös kaikkein pienimmät saadaan mukaan pitkän tauon jälkeen
 12. Normaali.fi -chatissa voi kertoa mistä vain ja tehdä vaikka huolitestin – "Monen nuoren elämää piinaavat huolet, joista he eivät uskalla kertoa kenellekään"
 13. Hyvinkään entinen kaupunginjohtaja Tauno Kirves on kuollut
 14. Näköislehdessä tänään: Kun itseään satuttaa työkseen, omat rajansa pitää tuntea – "Mietin aina, mitä kipu viestii"
 15. Viro sallii suomalaisten saapumisen ilman karanteenia kesäkuun alusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.