Riihimäen Taiteiden yössä pökerryttävän runsas tarjonta – katso tästä mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu ensi perjantaina

Taiteiden yössä on runsaasti myös työpajoja, joihin kaupunkilaiset voivat osallistua. Mia Lagström

Mia Lagström

Kulttuurillista yltäkylläisyyttä – sitä tarjoaa tulevana perjantaina Riihimäellä järjestettävä Taiteiden yö. Tapahtumassa on mukana tuttuun tapaan iso joukko paikallisia kulttuuritoimijoita. Mukana on myös paikallisia yrittäjiä, muun muassa kukkakauppa Hortensiassa tehdään kukkasormuksia ja Pienen Nappipuodin edessä maalataan räsymattoa jalkakäytävään.

Vanhalla lasitehtaalla Maijan Kauhukabinetti esittelee taiteilija Maija Ahlqvistin teoksia. Tehtaan tiloissa on myös Hmmm-kollektiivin performanssi- ja mediataidetta. Ilmoittautuminen etukäteen esitykseen hmmm.info@gmail.com. Puhaltajamestari Kari Alakoski puhaltaa lasia Tanssikoulu 1st Stepin tanssijoiden esiintyessä Lasistudio Mafka & Alakosken pihalla. Paikalla on myös muita työnäytöksiä.

Taiteiden yö käynnistää Riihimäen Teatterin syyskauden Martti Suosalon Luolamies-esityksellä. Teatterin uudessa narikkabaarissa esiintyy Salka & bändi.

Mukana tapahtumassa ovat myös paikalliset museot Suomen metsästysmuseo ja Suomen lasimuseo.

Riihimäen taidemuseo tarjoaa musiikkia, tanssia ja taidevartteja. Paikalla on myös matalan kynnyksen maalauskurssi, jota vetää taiteilija Teija Kosenius Kurssin hinta 85 euroa sisältää välineet.

Kurssi-ilmoittautumiset viimeistään 22.8. teija@tiriteijaa.fi. Riihimäen kaupunginmuseolla pääsee teettämään itsestään vanhan hopeagelatiinipotretin. Hinta 50 euroa. Ajanvaraus etukäteen info@studio1851.fi.

Nuorisokeskus Monari tarjoaa muun muassa ohjattuja graffitityöpajoja. Graffititaiteilijat maalaavat päivän aikana Hämeenaukiolla Lopentie 2:ssa sijaitsevan purkutalon ulkopinnat. Erikoisuutena täysi-ikäiset voivat teettää itselleen graffitityylisen tatuoinnin jostain nimestä. Tatuointeja on tekemässä graffitin vuoden 2016 suomenmestari Kiss. Ennakkovaraukset zimulister@gmail.com. Hinta on sata euroa.

Monarin ja Kalapoikapatsaan välisellä alueella kuljetetaan kollektiivista pianoa, jota ohikulkijat saavat soittaa. Samuli Parosen seura esittäytyy Kansalaisopistolla ja jakaa aforismein varustettuja kirjanmerkkejä rautatieasemalla.

Mineassa on ikonimaalaustyönäytös sekä ikoninäyttely. Riihimäen kirjastossa on muun muassa runobuffet sekä aikuisten satutunti. Riihimäen nuorisoteatteri tarjoaa improjamit ja Etelä-Hämeen tanssiopisto iltabalettia aikuisille.

Vihreässä Talossa lava on vapaa. Paikalla voi esittää omia tai muiden runoja. Tanssia on tapahtumassa runsaasti ja sitä esittävät muun muassa Tanssikoulu 1st Step ja Tanssistudio Dance Art eri puolilla kaupunkia. Eri puolilla kaupunkia esiintyy myös Riihimäen Mieslaulajien pienryhmä Pojat raitilla. YP musisoi Juomahuone Laitisen terassilla.

Välillä on hyvä hengähtää ruoan ja juoman äärellä. Lounasravintola Kehrä tarjoilee iltapalaa. Nuorisokeskus Monarilta löytyy Jannin grilli. Lehmustien Juhlatalo tarjoilee liha- ja kasvisborssikeittoa. Myös Wanhan Lasitehtaan konttorin ruokalasta löytyy kahvio.

Taiteiden Yö päättyy Allinnan kesäteatterissa elokuvaesitykseen Aki Kaurismäen Tulitikkutehtaan tyttö sekä Teacher’s-bändin keikkaan Bar Bulldogissa.

Mitä, missä, milloin?

Riihimäen Taiteiden yö perjantaina 23.8.

Ohjelmaa on aamupäivästä puoleen yöhön ja tarjolla on niin kuvataidetta, runoutta, musiikkia, tanssia, teatteria kuin performanssitaidetta sekä erilaisia työpajoja.

Valtaosa ohjelmasta ja toiminnasta on maksutonta. Ruokiin ja virvokkeisiin kannattaa varata rahaa mukaan.

Riihimäen kaupunki tarjoaa Taiteiden yönä kaikille maksuttoman paikallisliikenteen. Maksuttomuus busseissa alkaa perjantaina klo 16 alkaen.

Tarkka ohjelma Facebookista/Taiteiden yö Riihimäki. Tapahtumapaikkojen tiedot löytyvät Google Mapsista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Hyvinkään koronavirusaltistus tapahtui keskushammashoitolassa, testitulokset valmistuvat keskiviikkona ja torstaina – "Potilaat eivät ole onneksi altistuneet"
 2. Henkilöauto suistui tieltä Janakkalassa – poliisi tavoitti viinapullo kädessä paikalta poistuneen kuljettajan huoltoaseman pihalta
 3. Hyvinkään hammashoitolan henkilökuntaa altistunut koronavirukselle – vastaanottoaikoja joudutaan perumaan
 4. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20 – koronatestien näytteenottopisteet ruuhkautuneet
 5. Iivo Niskanen: ”Fluorikielto suosii kestäviä hiihtäjiä”
 6. Moottoripyörä väisti autoa ja ajoi ulos tieltä Hausjärvellä – Molempia kuljettajia epäillään rikoksesta
 7. Gumball 500€ -autot starttasivat Hyvinkäältä – Katso kuvat hurjista virityksistä!
 8. STM:n Varhila: Kasvomaskisuositus tulee, jos koronatilanne huononee
 9. Osuuskauppa Hämeenmaa teki viime vuoden alkupuoliskoa paremman tuloksen  – markettimyynti kasvoi kahdeksan prosenttia
 10. Sydämeni lauluja lauletaan Hyvinkäällä sunnuntaina – pääsolistina nähdään Mikko Alatalo
 11. Kanta-Hämeessä kolme uutta koronatartuntaa viikossa – Tartuntalukujen kasvu ollut vähäistä
 12. Näköislehdessä tänään: Anu Kuivalainen teki dokumenttielokuvan vanhenevien ihmisten moninaisesta rakkaudesta – "Lähtökohta tämän elokuvan aiheeseen oli alun perin seksuaalinen. Kun sitten aloin tehdä elokuvaa ja aloin jutella näiden ihmisten kanssa huomasin, että se on aika kapea lähtökohta"
 13. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 14. Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"
 15. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.