Riihimäen Erämessut vierailevat luontokeskus Haltiassa – maksuton tapahtuma juhlistaa Suomen luontoa

Riihimäen Erämessut sekä Espoon Nuuksiossa sijaitseva Suomen luontokeskus Haltia yhdistävät voimansa elokuun viimeisenä lauantaina vietettävänä Suomen luonnon päivänä.

Suomen luonnon päivän kunniaksi luontokeskus Haltian ja Nuuksion kansallispuiston alueella järjestetään 31. elokuuta maksuton Erämessut goes Haltia -tapahtumapäivä, jonka aikana Erämessut vierailevattapahtuma-alueella.

Tapahtuman avajaisia vietetään luontokeskus Haltian etupihalla kello 10.

Avajaisohjelmassa on lipunnosto ja avajaispuhe, ja paikalla ovat kansanedustaja Saara Hyrkkö, Riihimäen Erämessujen toimitusjohtaja Ninni Manninen sekä Haltian johtaja Tom Selänniemi

Messualue on avoinna kello 10–18. Varsinainen messualue sijaitsee luontokeskuksen tapahtumakentällä, mutta ohjelmaa järjestetään myös lähialueella sekä sisätiloissa.

Noin 30 messuesittelijän joukossa ovat muun muassa Partioaitta, Retkipaikka.fi, Biking.fi, Calazo, Metsähallitus/Eräpalvelut, Nuuksio Bikepark, Retkinikkari Joppe Ranta, Scandinavian Outdoor ja Vande Finland.

Erämessujen ohjelmassa on erilaisia näytöksiä, kuten Mika Kalakosken Perinteisiä tulentekotapoja -näytös ja Poika ja ilves -elokuvan lukijanäytös sekä luentoja, kuten Silja Vuohensillan Koiran kanssa vaeltamaan -luento sekä Suomen Metsästysmuseon esittely museopalvelupäällikkö Perttu Materon toimesta.

Lisäksi luvassa on tietoiskuja esimerkiksi vaelluskenkien valitsemisesta, retkiruoista sekä laaman ja aasin kanssa vaeltamisesta.

Tapahtumapäivänä järjestetään myös opastettuja polkupyörä- ja vaellusretkiä. Retkien lähtöpaikkana on Haltian etupiha ja kohteina muun muassa Oittaa, Urja ja Haukkalampi. Ohjatuille retkille tulee ilmoittautua ennakkoon – mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia.

Retkien päätöspaikoilla on mahdollisuus jäädä kuuntelemaan JuuriJuhla-yhtyeen iltakonsertteja sekä yöpyä Nuku yö ulkona -teeman mukaisesti.

Ravintola Haltian Luonto lautasella -lounaan lisäksi messualueella on tarjolla juotavaa, pientä purtavaa sekä jäätelöpiste.

Suomen Luontokeskus Haltia sijaitsee osoitteessa Nuuksiontie 84, Espoo.

Juttua muokattu 29.8. klo 10.49: Otsikko korjattu.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut