Rakas Riksu -tapahtumassa monipuolista ohjelmaa koko perheelle – "Varsin mielenkiintoinen kokemus tulee varmasti olemaan"

Rakas Riksu -tapahtuma juhlistaa riihimäkeläisyyttä ja tuo esiin riihimäkeläistä kaupunkikulttuuria, Riihimäen kaupungin kulttuurituottaja Minttu Seppo kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäellä juhlitaan Riihimäen asemanseudun syntymäpäiviä tuttuun tapaan koko kaupungin voimin.

– Aikaisempina vuosina syntymäpäiväviikolla järjestettiin Asematapahtuma. Nyt tätä samaa perinnettä jatkaa viime vuonna lanseerattu Rakas Riksu -tapahtuma, kaupungin kulttuurituottaja Minttu Seppo kertoo.

Rakas Riksu -tapahtuma on osa kansainvälistä Euroopan kulttuuriympäristöpäivää, jonka tämän vuoden teemana on ”Viihteen ja taiteen tiloissa”.

– Päivän tarkoituksena on lisätä oman lähiympäristön arvostusta ja tuoda esille sen kulttuuri- ja viihdetarjontaa, ja sitähän Riihimäellä riittää. Taiteen perusopetus on meillä varsin runsasta ja eri taiteenalojen tekijöitä on paljon, Seppo kertoo.

Perinteisesti päivän aikana on ollut maksuton pääsy kaupungin museoihin ja näin on tälläkin kerralla.

Riihimäen kaupunginmuseolla avautuu klo 10.30 kaupunginmuseon, Riihimäki-seuran, kansalaisopiston ja kuvataidekoulun yhteinen Kuva kuvasta -näyttely.

Riihimäen taidemuseossa pääsee tutustumaan klo 10–17 Suomen Puupiirtäjien Seuran Hiertäen, hangaten -näyttelyyn sekä kokoelmanäyttelyyn ”Boheemielämää”. Kokoelmanäyttelyn yleisöopastus on klo 13.

Suomen metsästysmuseosta löytyy klo 10–18 Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän taidetta, Hannu Nevalaisen valokuvanäyttely sekä Suomen Puukkoseuran SM-palkintopuukot 2019 -näyttely.

Suomen Työväentalomuseossa on puolestaan avautunut uusi näyttely, joka juhlistaa museon 50-vuotissyntymäpäiviä.

– Varsin mielenkiintoinen kokemus tulee varmasti olemaan Suomen lasimuseossa klo 12 ja klo 14 järjestettävät opastetut kierrokset museon kokoelmavarastoon, joka on yleensä yleisöltä suljettu. Kierrokselle ilmoittaudutaan etukäteen.

Riihimäen seurakunta tarjoaa puolestaan tutustumiskierroksen Keskuskirkkoon klo 12 ja klo 13.

– Yleisö pääsee kurkkaamaan, miltä kirkkosali näyttää saarnastuolista käsin tai mitä löytyy alttariseinän takana olevasta tilasta. Kirkkoa esittelee kirkkoherra Viherä, Seppo kertoo.

Opastettu Hämeenkatu-kierros järjestetään klo 12 ja klo 14.

Riihimäen keskustan pääväylää ja sen varren arkkitehtuuria esittelevät historiantutkijat Juho ja Emilia Haavisto

Graffiteista kiinnostuneet voivat lähteä omatoimiselle kierrokselle katselemaan riihimäkeläisnuorten maalaamia graffititeoksia, joita löytyy yhdeksältä eri bussipysäkiltä karttasovelluksen avulla. Kaikki pysäkit kiertäneet osallistuvat palkinnon arvontaan.

Rakas Riksu -tapahtumanohjelmalava sijaitsee Riihimäen kaupunginmuseon pihamaalla ja paikalla on tarjolla runsaasti musiikkia, tanssia ja teatteria.

Pompotista löytyy kirpputorimyyjiä ja lettukahvilla ja Vihreästä Talosta käsitöitä, taidetta ja vanhaa tavaraa sekä elävää musiikkia ja niin ikään syötävää.

Kino Sampossa esitetään klo 14 Walt Disneyn kokopitkä elokuva Nalle Puh (vapaa pääsy).

Perinteiseen tapaan päivän aikana järjestetään myös Asemajuoksu, joka lähtee Voimalan edestä klo 12. Ilmoittautuminen mukaan tapahtuu tuntia ennen lähtöä kilpailutoimistossa. Palkintojen jako on klo 13.45.

Rakas Riksu -kaupunkitapahtuma

Riihimäen Rautatienpuiston ympäristössä järjestetään Rakas Riksu -tapahtuma sunnuntaina 8.9. klo 10 - 15.

Virallinen ohjelmalava sijaitsee kaupunginmuseon pihapiirissä. Tapahtuman juontaa Erja Hirviniemi.

Ohjelmaa on myös kaupungin eri museoissa, Pompotissa ja Vihreässä Talossa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on suunnattu koko perheelle.

Kino Sampossa klo 14 Walt Disneyn kokopitkä elokuva Nalle Puh, vapaa pääsy.

Samaan aikaan Riihimäen Yrittäjänaiset järjestävät Granitin aukiolla syysmarkkinat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tavarajunan tulipalo pysäytti junaliikenteen Riihimäeltä Lahteen ja myös pääradalla – tilanne jatkunee vielä tunteja
 2. Hyrian satoja toimisto- ja koulukalusteita myynnissä Hyvinkäällä – Torikadun halli tyhjennetään ulosheittohinnoilla
 3. Parvekkeelta lähtenyt palo sammutettiin ripeästi Hyvinkäällä
 4. Senioreja houkutellaan virkistymään puistoihin – luvassa kahvittelua ja ohjelmaa kymmenessä kohteessa Riihimäellä kesän ajan
 5. Puutavarajunassa syttyi tulipalo – aiheutti lukuisia maastopaloja
 6. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 7. Robotti soittaa taas riihimäkeläisille – torstaina kysellään museoista, ensi viikolla yrittäjät saavat kertoa koronakesän kuulumiset
 8. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 9. Hyvinkääläinen pääsee yhä Hyvinkäällä lääkäriin – Keusoten suuri numerouudistus voi näyttää sekavalta, mutta onkin yksinkertainen: "Hoito aloitetaan saman tien jo puhelusta"
 10. Näköislehdessä tänään: Barokkipuutarha, kartanon pihapiiri... Herttoniemen kartanonpuisto on Helsingin vähän tunnettu helmi, joka on avoin kaikille
 11. Saariselän hiihtokeskus avasi rinteitä laskettelijoille kevään koronatauon jälkeen – tunturin huipulla on yhä kesäkuussa metrin lumikerros
 12. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 13. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 14. Poliisiväkivallan vastustajat ovat saaneet joukkoonsa kovan luokan urheilijoita – Jordan: "Olemme saaneet tarpeeksemme"
 15. Kokoomuksen valmistelema lakialoite tiputtaisi Carunan tuottoa 70 prosenttia – "Monopolilla rahastamiselle on pistettävä viimein stoppi"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.