Nyhtökaura-Maijalla on käsissään uusi tuote, josta povataan hittiä – "Tämä on vielä suurempi vallankumous"

Nyhtökaura on peräisin Järvenpäästä, jossa Gold&Green Foodsin tehtaalla valmistetaan nykyisin kolmea eri nyhtökauramakua – tavallista, tomaatin makuista sekä meksikolaisittain maustettua nyhtökauraa.

Lisäksi tuotannossa on muun muassa nyhtökauraa sisältäviä pyöryköitä, hampurilaispihvejä ja wrappeja.

ToimitusjohtajaMaija Itkosenmukaan täysin uusiakin tuotteita on kehitteillä. Yhdelle uutuudelle Gold&Green Foods haki kansainvälisen patentin tänä kesänä. Tuotteella ei ole vielä nimeä.

– Kyseessä on linnun lihaa muistuttava tuote, jota voitaisiin syödä valkoisen lihan sijasta. Sitä voidaan tuottaa vasta pieniä määriä. Tuotteen kehittely ja testaaminen jatkuvat vielä ensi vuoden ajan ja kaupoissa tuote voisi olla seuraavana vuonna, Itkonen kertoo Keski-Uusimaalle.

Itkonen ennustaa uutuudelle jättimenestystä.

– Jos nyhtökaura oli vallankumous, tämä on vielä suurempi, hän hehkuttaa.

Gold&Green Foods käyttää kehitystyössään apuna noin 100 henkilöstä koostuvaa testiryhmää.

Jäsenille lähetetään toisinaan kysymyksiä ja toisinaan tuoteuutuuksia arvioitavaksi. Ryhmään otetaan jatkuvasti myös uusia jäseniä.

– Primulan kiinteistössä toimiva Herkkupaja-ravintola on myös luonteva yhteistyökumppani meille. Voi olla, että tuoteuutuudesta valmistettavia ruokia on koekäytössä Herkkupajassa, Itkonen valottaa.

Uutuustuotteesta kertoi ensin Keski-Uusimaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut