Viikon tyyli: Kati Punju yhdistää rouheaa rockia ja naisellisia yksityiskohtia

Jokelan keskustassa toimivan sisustusliike Uniikkitehtaan toinen omistaja Kati Punju tunnustaa rakastavansa persoonallisia vaatteita. Punjun näyttävä pukeutuminen heijastaa vahvasti myös naisen omaa pirskahtelevan iloista persoonallisuutta.

– Sisussuunnittelussa ja käytännön pintaremonttiprojekteissa tykkään yhdistellä erilaisia elementtejä: ajan patinaa ja uutta ja modernia rouheisella uniikilla twistillä.

Eri elementtien yhdisteleminen on myös tärkeä osa pukeutumista. Punjun vaatteista löytyy niin rouhean maskuliinista rock- ja moottoripyörähenkeä kuin kauniin naisellisia elementtejä.

– Vaikka minussa on paljon naisellisia piirteitä, olen ollut aina myös yksi jätkistä. Minulla on paljon nahkavaatteita ja yhdistelen mielellään moderneja ja yksinkertaisia linjoja näyttäviin pieniin yksityiskohtiin, joita riittää.

Valtaosan vaatteistaan Punju on hankkinut Yhdysvalloista sekä muilta ulkomaanreissuilta. Valikoima maailmalla on suurempi, eikä samanlaisia vaatteita tule ihan heti vastaan.

– En juokse merkkivaatteiden perässä, mutta pidän Donna Karanin, Michael Korsin ja Calvin Kleinin tuotteista. Niissä on vain jotain yksinkertaisen linjakasta, joka minua puhuttelee.

Pukeutumisen perustan muodostavat housut ja legginsit, joiden kanssa Punju pukee erilaisia puseroita ja takkeja.

– Vaatteen pitää olla mukava päällä. Niissä on oltava hyvä olo. En käytä juurikaan korkokenkiä. Juhliin pukeudun koristeellisiin ja näyttäviin kiilakorkolenkkareihin. Ostin kerran timanttikoristeiset pörröiset lenkkarit. Ne olivat todella erikoiset ja hauskat yksilöt.

Näyttävien kenkien lisäksi Punju yhdistelee perusvaatetukseen näyttäviä laukkuja ja koruja, joita on ehtinyt kertyä vuosien saatossa suuri määrä.

– Kaverini vitsailevat, että kotini näyttää tavaratalolta. Arvostan kuitenkin laadukkaita tuotteita, jotka säilyvät hyvinä pitkään. Jos joku vaate tai asuste jää käyttämättä, myyn sen eteenpäin.

Sellaisiakin aarteita tosin löytyy, joista hän ei luopuisi.

– Ostin Dubaista Michael Korsin käsilaukun, jossa on oranssia ja mustaa vasikannahkaa. Se on täysin uniikki. Toista samanlaista ei ole. Sitä en möisi koskaan pois. Toinen, mistä en ehkä luopuisi, olisivat ne timanttikoristeiset lenkkarit. Niihin liittyy niin paljon hauskoja muistoja.

Nahkaa päästä varpaisiin

Nahkavaate on tänä syksynä trendivaate, ja nahkaan voi pukeutua vaikka päästä varpaisiin. Jos musta nahka tuntuu liian rokilta, kannattaa kokeilla naisellista ruskeaa nahkaa.

Nahka sopii hyvin yhteen muhkean neuleen kanssa. Nahkahousujen ja hameen kaveriksi käy myös klassinen kauluspaita.

Nahkavaate on kestävä ja helppohoitoinen. Tahrat voi pyyhkäistä pois kostella liinalla. Nahkavaate pitää myös tuulettamisesta. Varsinkin viileä ja kostea ilma tekee sille hyvää. Vanhan nahan voi pehmittää nahanhoitoaineella.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut