Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon tyyli: Lilli Salomaa ompelee omat työ- ja treenivaatteensa – Itse tekemällä saa hyvin istuvaa

Hausjärven henkilöstöpäällikkö Lilli Salomaa arvostaa vaatteissa laatua ja mukavuutta. Parhaimmat ja istuvimmat vaatteet saa itse tekemällä.

– Olen ommellut valtaosan työvaatteistani itse, kuten mekot, hameet ja paidat. Valmisvaatteiden kanssa sitä joutuu etsimään kauemmin, että löytää juuri omalle vartalolle sopivaa.

Salomaan käsissä on syntynyt myös jumppavaatteita, joita hän käyttää vetäessään ryhmäliikuntatunteja.

Työvaatteissa Salomaa arvostaa mukavuuden lisäksi rypyttömyyttä ja siisteyttä.

– Trikoosta valmistettu mekko on mukava päällä, vaikka joutuisi juoksemaan kokouksesta toiseen. Toisaalta mekko on aina myös asiallisen näköinen ja siisti.

Itse tehtyjen vaatteiden kanssa ei ole erilaisten muotivirtausten vietävänä.

– Rakastan värejä ja saa omannäköistä. Vaatteissa pitää mielestäni olla joku juttu. Yksi tällainen on kotimaisten suunnittelijoiden suunnittelemat kangaskuosit, joita on tänä päivänä hyvin näyttäviä.

Salomaa kertoo ommelleensa lapsesta saakka.

– Minulla oli koulussa tiukka käsityönopettaja, joka teki minulle ratkojan tutuksi ja opetti minut harsimaan. Häneltä opin ompelun perusteet.

Nykyisin harsiminen on tosin jäänyt ja Salomaa myöntää oikovansa tietyissä asioissa. Tietyissä asioissa kannattaa kuitenkin olla tiukkana.

– Kannattaa suosia laadukasta ompelukoneen lankaa ja käyttää laadukkaita kankaita. Kun käyttää aikaa vaatteen tekemiseen, ei kannata käyttää huonoja materiaaleja.

Vaatteensa Salomaa ompelee valmiista kaavoista, joita on nykypäivänä saatavilla helposti netistä. Jonkin verran hän muokkaa kaavoja omaan vartaloon sopivaksi.

Uusin Salosen aluevaltaus on alusvaatteet. Myös alusvaatteisiin on saatavilla kotimaisia kaavoja.

Viime aikoina mukava lisä vaateompeluun on tuonut myös käsilaukkujen ompeleminen.

– Suosittelen kaikille Katri Eskelisen tilkkutyökursseja Hausjärven, Lopen ja Riihimäen kansalaisopistossa.