Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon tyyli: Sirpa Majakero rakastui jo teininä kellomekkoihin – tuo vyötärön esiin

Riihimäkeläisyrittäjä Sirpa Majakero Unelmamekoista rakastaa naisellisia vaatteita. Hän kertoo ihastuneensa 1950-luvun mekkoihin ja tyyliin jo teini-ikäisenä.

– Kun laittaa kellohelmaisen mekon päälle, korostaa se vyötäröä ja muotoja. Tämäntyyliset mekot sopivat kaikenkokoisille ja -ikäisille. Ne korostavat aina parhaita puolia, Majakero kertoo.

1950-luvun vaatteissa ihastuttavat myös värit ja kauniit kuosit. Punainen on Majakeron suosikkiväri.

– Ensimmäinen mekkoni oli punainen. Se kolahti minuun heti. Pidän myös pinkistä, mutta punainen on ihan ehdoton ykkönen.

Mekot liittyvät Majakeron mukaan läheisesti myös hänen lavatanssiharrastukseensa. Hän kertoo tanssineensa 18 vuotta.

– Käyn lavatansseissa joka viikonloppu. Mekot ovat myös tärkeä osa sitä harrastusta. On kiva panostaa ja laittaa vähän parempaa päälle ennen tansseihin lähtöä. Usein jostain tietystä mekosta tulee suosikkimekkoni, jota haluaisin käyttää aina.

Arkisin mekot vaihtuvat sen sijaan käytännöllisempiin farkkuihin.

– Korkeavyötäröiset farkut ovat yksi lempivaatteistani. Niiden kanssa käytän puseroa sekä neuletta tai boleroa. Vaatekaappini on täynnä vaatteita, mutta tässä tyylissä hyvää on, että kaikki vaatteet sopivat hyvin yhteen kaikkien muiden vaatteiden kanssa, Majakero kertoo.

– Aamuisin ei tarvitse käyttää aikaa vaatevalintoihin. Pukeutuminen ei ole ollut ikinä näin helppoa.

1950-luvun vaatteisiin keskittyviä vaateliikkeitä ei kovin montaa ole. Majakero kertoo tilaavansa vaatteet omaan liikkeeseensä pääosin Englannista.

Miesten vaatteita – paitoja ja farkkuja – hän tilaa myös Saksasta.

– Kun aloitin liikkeen kolmisen vuotta sitten, yllätyin positiivisesti vaatteiden suosiosta. Omassa nuoruudessani 1950-luvun musiikki ja pukeutumistyyli olivat suosittuja, mutta tuntuu että tällä alueella on paljon tämäntyylisiä ihmisiä. Monelle kyseessä on elämäntapa.

Majakeron mukaan on palkitsevaa nähdä ilo asiakkaiden silmissä, kun he ovat ensin sanoneet, etteivät mekot ole heidän juttunsa, ja sitten he huomaavat positiivisen muutoksen.

– Kannattaa vain rohkeasti kokeilla. Sitä voi yllättyä iloisesti, Majakero kannustaa.