Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Viideskymmenes rotaryklubi juhli seitsemänkymppisiään Hyvinkäällä

Piirikuvernööri Tommy Wegge vieraili 70-vuotisjuhlassa Luomutila Knehtilässä. Hänet toivotti tervetulleeksi klubin presidentti Eija Mattila. Olavi Saarinen

toimitus

Hyvinkään Rotaryklubin 70-vuotisjuhlaan onnittelut tuonut piirikuvernööri Tommy Wegge kertoi, että Koneen tuotantolaitosten tulo toi paikkakunnalle ison määrän kansainvälisyyttä ja myös rotareita. Osa löysi uuden kodin Hyvinkään Rotaryklubista, osa ryhtyi perustamaan uutta klubia.

Kansainvälisyys vaikutti siihen, että juhliva klubi lähti mukaan Rotary-nuorisovaihtoon ja on säännöllisesti lähettänyt ja vastaanottanut nuorisovaihto-oppilaan.

Tommy Wegge toivoi kansainvälisyydestä kiinnostuneiden perheiden antavan klubille apua kodin tarjoamisessa vaihto-oppilaalle. Samalla tarjoutuu mahdollisuus oman nuoren lähettämiseen vastavuoroisesti ulkomaille.

Nuorisovaihtoasiamies Juhani Nordlund esitteli juhlassa klubin alkuvaiheita ja vuosikymmenten ajan toimintaa.

Hyvinkään Rotaryklubin perustavassa kokouksessa lokakuussa 1949 oli mukana 21 kauppalan merkkihenkilöä.

He olivat Kaino Piekkari, Jorma Utela, Onni Rentto, Yrjö Welander, Osmo Kiikka, Heikki Siikonen, Viljo Savolainen, Jaakko Piirainen, Usko Koski, Birger Kullberg, Lauri Tuomala, Jorma Tuominen, Jouko Huttunen, John Kataja, Uki Raivio, Oskar Parkkonen, Börje Westlin, Håkan Sandelin, Yrjö Vasunta, Sven Malmström ja Kalle Niemi

Hyvinkään Rotaryklubi oli viideskymmenes Suomessa. Ensimmäinen perustettiin Helsinkiin vuonna 1926.

Klubin kunniajäsenelle Kosti Laitiselle, 84, tuli tänä vuonna rotaryvuosia täyteen 48.

– Kaupunginlääkäri Jouko Huttunen ehdotti minulle hakemista jäseneksi 1971. Kokoukset pidettiin silloin ravintola Tehossa. Nykyisin lounaskokoukset ovat Harlekiinissa.

– Jäsenillä oli aikoinaan läsnäolo-ohjeena osallistua 60-prosenttisesti viikoittaisiin kokouksiin, oman klubin tai muiden. Myöhemmin sääntöä lievennettiin, mikä on vähentänyt osallistumista, Laitinen kertoi.

– Muutama päivä sitten pidin kokouksessa esitelmän aiheesta Venäjän ortodoksinen kirkko ja Kreml 1993–1961.

Kosti Laitinen liittyi aikanaan vielä vain miehiseen joukkoon. Ensimmäiset naiset hyväksyttiin jäseniksi Suomessa ja maailmanlaajuisesti 1989.

Hyvinkään Rotaryklubissa on 44 jäsentä.

Presidentti Eija Mattilan mukaan klubi keskittyy toiminnassaan nuorisovaihtoon, jäsenten aktivoimiseen ja Vantaan latvavesien suojeluun.

– Kolmivuotisessa projektissa yhdessä Virtavesien suojeluyhdistyksen kanssa on menossa toinen vuosi. Lahjoitamme toimintaan varoja ja osallistumme myös itse suojelutoimiin rakentamalla vaelluskaloille kutusoraikkoja lähellä ja vähän kauempanakin.

– Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon toisen hyvinkääläisen klubin, Hyvinkää Itäisen kanssa. Nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälisyys- ja rauhankasvatusta.

Juhlassa luovutettiin arvostettu Paul Harris Fellow -tunnustus Päivi Jormalaiselle, joka toimi klubin presidenttinä 2012–2013.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lukijan juttu: Virho ja Hyvinkään rotaryt rakensivat talkoilla viisi kutusoraikkoa Vantaanjokeen
    19.9.2018 0:00
  2. Hyvinkään Rotaryklubille uusi presidentti – johtoon astui kaupunginvaltuutettu
    21.6.2018 19:03
  3. Valta vaihtui Hyvinkään Rotaryklubissa torstaina
    1.7.2017 15:45

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut