Nurmijärvellä toinen koulupalo parhaillaan – Valkjärven koulu tuhoutuu täysin

Valkjärven koulua sammutetaan parhaillaan Nurmijärvellä. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärvellä on syttynyt maanantaina jo toinen koulupalo lyhyen ajan sisällä.

Päivystävä palopäällikkö Yrjö Jalava kertoo, että1920-luvulla rakennettu Valkjärven koulun päärakennusoli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Pelastuslaitos sai palosta ilmoituksen ohikulkijalta klo 3.33 maanantaina aamuyöllä.

Jalava ei osannut arvioida, mistä kohtaa tulipalo on saanut alkunsa, koska rakennus tuhoutui palossa niin pahasti.

- Tuli ehti leviämään koko rakennukseen, ja vanha koulurakennus tuhoutui kokonaan. Se joudutaan purkamaan kokonaan, eikä rakennus ole käyttökunnossa enää, Jalava sanoo.

Rakennus oli kuitenkin tyhjillään, eikä tulipalossa ole sattunut henkilövahinkoja. Sammutustyöt jatkuvat pitkälle iltapäivään.

Poliisi kertoi aamulla, että paloa epäillään tahallaan sytetyksi ja tekoa tutkitaan törkeänä tuhotyönä.

Valkjärvenkoulussa on tällä hetkellä 55 oppilasta. Koulun pää rakennus on rakennettu 1920-luvulla ja koulua on laajennettu1990-luvulla.

Valkjärven koulun oppilaiden ja esikoululaisten opetus järjestetään tällä viikolla Uotilan koululla. Koulukuljetukset ohjataan Uotilaan. Kunta kehottaa seuraamaankoulukuljetusten osalta kouluun.fi-palvelua. Kunta järjestää itse kouluun kulkeville kuljetuksen Valkjärven koulun edustalta. Ensi sijaisesti kunta toivoo, että itse koulunmatkansa kulkevien oppilaiden huoltajat voivat viedä lapsensa Uotilan koululle (osoite Uotilan koulutie 81, Perttula).

Kunta tiedottaa asiasta kotisivuillaan www.nurmijarvi.fi Huoltajille tiedotetaan myös Wilman välityksellä.

Koululaisille on järjestetty myös kriisiapua ja lisäksi oppilasterveydenhuollon henkilöstöä on opetushenkilöstön apuna.

Nurmjiärven Uutiset seuraa tilannetta ja kertoo sitten, kun kunta on tehnyt päätöksiä, missä valkjärveläisten opetus järjestetään jatkossa.

Valkjärven koulu on yksi Nurmijärven kyläkouluista, joita viime viikolla julkaistussakonsulttiyhtiö FCG:n laatimassa palveluverkkoselvityksessä esitettiin lakkautettavaksi. Mahdollisista lakkautuksista oli tarkoitus päättää ensi vuonna.

Valkjärven koulu sijaitsee vain reilun yhdeksän kilometrin päässä lauantaina palaneesta Lepsämän koulusta, eli kyse on naapurikylien alakouluista.

MyösLepsämän koululla syttyi lauantaina aamulla tulipalo, jota epäillään tuhopoltoksi.

Vaikka useat Nurmijärven koulut ovat kärsineet sisäilmaongelmista, niin Valkjärven koululla ei sisäilmaongelmia ole ollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vanhankirkon sillasta tehtiin urakkapäätös – paalutustyöt alkavat jo heinäkuussa
 2. Yritys: Kartanoputiikki uudistui – muodin rinnalle sisustus- ja keittiötuotteita
 3. Näköislehdessä tänään: Jan Vapaavuori näyttää vihreää valoa kaksoiskuntalaisuudelle – "Vastaa todellisuutta yhä useamman osalta"
 4. Tahkon jäätävä ulkopeli piti Kankaanpään nollilla – Korhonen: "Eihän ne nyt kaksisia lyöntejä olleet, mutta suunnat olivat kohdallaan"
 5. Uutta ansaa etanoille esiteltiin Riihimäellä – etanoille on nyt oma sähköpaimen
 6. Hamilton ja Bottas ovat parhaassa vauhdissa – ripeimmätkin vastustajat jäivät Spielbergin harjoituksissa yli puolen sekunnin päähän
 7. Kaksi miestä tuomittiin elinkautisiin Lohjan Virkkalan kidutusmaisesta murhasta, kolmannen murhasyyte kaatui – oikeuden mukaan henkirikos oli "jopa ylitörkeä"
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Toimittaja Jamal Khashoggin murhaoikeudenkäynti alkoi Turkissa ilman syytettyjä
 10. Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan
 11. Savon Sanomat: Kojonkoski ottaa vastuun Kiinan mäkihypystä
 12. Myös KymiRingin MM-motocross lykkääntyi ensi kesään
 13. Säteilyturvakeskus varoittaa vääristä säteilyhuhuista – ihmiset ovat alkaneet hankkia joditabletteja huhujen takia
 14. Suomessa todettu yksi uusi koronavirustartunta
 15. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.