Rumble-elokuva ja B. Cupp Combon rock’n’rollia Kinomassa

Vuonna 2003 aloittanut B. Cupp Combo soittaa perinteikästä rock’n’rollia. Bändissä vaikuttavat Bertie Cupp (laulu, rytmikitara), Marko ”Lankku” Lamminmäki (rummut), Jesse Kervinen (pystybasso, taustalaulu) ja Tommy Dahlström (soolokitara, taustalaulu). Anita Piekainen

Mia Lagström

Rock’n’roll-musiikilla siivitetty road-movie Rumble ja livebändi B. Cupp Combo aloittelevat kokonaan uuden tapahtumakonseptin Hyvinkäällä.

– En usko tai tiedä, että tällaista yhdistelmää olisi aiemmin ollut missään muuallakaan Suomessa. Idea elokuvan ja livemusiikin yhdistämisestä tuli tuttavaltani Annulta. Hän saattoi minut ja Kinoman Kari Härkösen yhteen, kertoo Kinoman ohella toinen tapahtuman promoottoreista Juha Kärkkäinen RRNights Ry:stä.

Vuonna 1955 avattu elokuvateatteri sopii Kärkkäisen mukaan tapahtuman järjestämiseen paremmin kuin hyvin.

– Kinomassa on hyvä alkuperäinen tunnelma. Kyseessä on myös yksityisessä omistuksessa oleva pieni teatteri, joten siinäkin mielessä halusimme valita tämän paikan.

Rock’n’roll-musiikin sävyttämiä elokuvia on useita. Kärkkäisen mukaan heidänkin idealistallaan oli useita elokuvia, joista lopulta päädyttiin Facebookissa tehdyn kyselyn perusteella vuonna 2002 valmistuneeseen kotimaiseen road-movieen.

Rumble kertoo neljästä kaveruksesta, jotka matkustavat kesäisen päivän ja yön Suomen maaseudulla vuoden 1960 avo-Cadillacilla.

– Kyseessä on legendaarinen kotimainen elokuva, jossa rock’n’roll ja huumori ovat isossa osassa.

Kärkkäisen mukaan työläintä tapahtuman järjestämisessä on ollut elokuvan löytäminen, joka osoittautui jopa yllättävän haasteelliseksi projektiksi.

– Lopulta Kinoman väki otti yhteyttä elokuvan tuottajaan ja sitä kautta saimme elokuvan näytille.

Ennen ja jälkeen elokuvan Kinomassa esiintyy rock’n’roll–rockabillybändi B. Cupp Combo.

– B. Cupp Combo sopii musiikillisesti ja soitannollisesti tilaan hyvin. Vaikka bändi käyttää sähkökitaraa, on sen musiikki hyvin akustisvivahteista.

Vuodesta 2003 esiintynyt B. Cupp Combo esittää perinteistä vanhan liiton rock’n’rollia ja rockabillyä.

– Tunnen bändin pitkältä ajalta ja olemme tehneet paljon yhteistyötä. Bändi coveroi mainiosti Elviksen ja monien muidenkin kappaleita.

Mikäli tapahtuma saavuttaa suosiota, lupaa Kärkkäinen Movie & Music -tapahtumille myös jatkoa.

– Tähän teemaan sopivia hyviä elokuvia on paljon. Yksi omista suosikeistani on amerikkalaiseen nuorisokulttuuriin liittyvä kulttielokuva The Wanderers. Siinä on musiikin lisäksi hyvä juoni. Jos Movie & Music -illat kiinnostavat ihmisiä, saattaa sekin tulla joskus nähtäville. Aika näyttää.

Ensimmäistä kertaa Hyvinkäällä

Movie & Music -tapahtuma elokuvateatteri Kinomassa (Ahdenkallionkatu 3, Hyvinkää) lauantaina 16.11. Ilta alkaa klo 18 rock’n’roll-rockabillybändi B. Cupp Combon esiintymisellä.

Road-movie Rumble esitetään klo 20. Pääosissa ovat Tommi Korpela, Vesa-Matti Loiri, Jari Nissinen ja Jari Pehkonen.

Bändin toinen setti kuullaan klo 21.30 alkaen. Elokuvateatterin baari on avoinna klo 18–1.30. Paikalla on anniskeluoikeudet.

Liput ovat 10 euroa sekä ennakkoon että ovelta. Tapahtuman järjestävät RRNights Ry ja Kinoma Hyvinkää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.