Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon tyyli: Riihimäkeläisen Osmo Kotosen tyyliä määrittää skeittaus: ”Olen huono ostamaan uutta”

Oddd Things -korumallistosta tuttu riihimäkeläinen korusuunnittelija Osmo Kotonen kertoo pukeutuneensa koko aikuisikänsä samalla tyylillä.

– Olen skeitannut suurimman osan elämästäni, mikä on sanellut pukeutumiseni. Skeitatessa pitää olla päällä rennot ja yksinkertaiset vaateet.

Kotosen vaatetus koostuukin pitkälti skeittitossuista, farkuista tai chinoista sekä hupparista, neuleesta tai t-paidasta.

– Juhliin pukeudun pukuun. Jos pitää olla puolisiisti vaatetus, löytyy minulta kaksi kauluspaitaa: sininen ja punainen ruutupaita. Niillä mennään.

Kovin suurta vaatearsenaalia ei miehen vaatekaapista löydy, ja Kotonen kertoo olevansa huono ostamaan uutta.

– Käytän vaatteeni aina loppuun. Kerran heitin erään ruskean neuleen roskiin, mutta kävin poimimassa sen roskiksesta takaisin. Tuli tunne, ettei sen aika ollutkaan vielä lähteä. Taloustilanne on ollut aina sellainen, että jos on vähän ylimääräistä, en halua käyttää siitä vaatteisiin.

Toisaalta halvintakaan hän ei halua hankkia.

– Pyrin siihen, että huomioisin mahdollisuuksien mukaan ympäristön ja ilmaston. On järjetöntä, että yhden t-paidan tekemiseen käytetään niin paljon vettä. Siksi pyrin ostaessa kiinnittämään huomiota vaatteen materiaaliin, laatuun ja tekotapaan. Jokaisen tarvitsee tehdä jotain, jotta asiat muuttuvat.

Välillä tulee kuitenkin sortumisia.

Kotonen tunnustaa, että hänen heikkoutensa ovat pelikaupoissa myytävät peliaiheiset paidat, kuten Pokémon-paita.

– Minulta löytyy myös yksi Stranger Things -televisiosarjaan liittyvä paita.

Suosikkiasusteeksi Kotonen kertoo pipot, jotka pelastavat huonoina hiuspäivinä. Nyt päästä löytyvä sininen pipo on ”lainattu” tyttären vaatekaapista.

– Joten tässäkään kohtaa en käynyt kaupassa, hän naurahtaa.

Koska kyse on korusuunnittelijasta, on pakko kiinnittää huomio myös kierrätysmuovista valmistettuihin koruihin.

– Tiedän asiakkaita, joilla on 20 tai 30 paria erilaisia korvakoruja, mutta minulla on vain nämä yhdet nappikorut. Siinä mielessä olen huono omien tuotteideni mannekiini.

– Nämä korvakorut ovat kuitenkin magneettiset taikanappikorut, joiden väriä voi vaihtaa napsauttamalla perusosan päälle uuden napin. Itse tykkään käyttää mustaa perusosaa sekä petrolinsinisiä, punaisia ja valkoisia.