Lasten Kauneimmissa Joululauluissa lauletaan lapsille mieleisiä lauluja

Lasten Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa esiintyy Riihimäen seurakunnan Lapsikuoro Singeli. Singeli on toiminut Riihimäellä muutaman vuoden ja mukana on tusinan verran laulajia. Kuoro esiintyy seurakunnan eri tilaisuuksissa ja harjoittelee kerran viikossa. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäen Keskuskirkossa lauletaan ensimmäisenä adventtina Lasten Kauneimpia Joululauluja. Jo useana vuonna järjestetty yhteislaulutilaisuus on osa Suomen Lähetysseuran työn tukemiseksi järjestettyjä Kauneimmat Joululaulut -laulutilaisuuksia.

– Suomen Lähetysseura julkaisee joka vuosi vihkon suosituimmista joululauluista, joita lauletaan Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa. Lasten Kauneimpiin Joululauluihin olemme valinneet vihkosta lapsille mieluisia lauluja, Riihimäen seurakunnan kanttori Kaisa Kautto kertoo.

Kauton mukaan ihmiset laulavat joulun aikaan mieluiten lauluja, jotka tuovat mieleen muistoja, siksi perinteisillä lauluilla on lähes vankkumaton asema ja niitä lauletaan vuodesta toiseen.

– Aina silloin tällöin tulee myös uusia lauluja, joista muodostuu suosikkeja, kuten Sydämeeni joulun teen Se on tullut jäädäkseen.

Kauton mukaan lasten suosikkeja joululaulujen joukosta ovat muun muassa Heinillä härkien kaukalon ja Joulupuu on rakennettu

– Voisin melkein luvata, että ne tullaan laulamaan tänäkin vuonna.

Koska yhteislaulutilaisuus järjestetään kirkossa, on kaikissa laulettavissa lauluissa läsnä joulun kristillinen sanoma. Kautto korostaa, että vaikka tilaisuus on suunnattu perheille, ovat mukaan tervetulleita ihan kaikki ja kaiken ikäiset.

– Joululaulut ovat omalla tavallaan ikärajattomia. Aikuiset tykkäävät laulaa yhtälailla Joulupuu on rakennettu -laulua.

Yhdessä laulaminen kuuluu joulun perinteeseen ja monissa perheissä lauletaan jouluna yhdessä, vaikka muulloin ei laulettaisi.

– Joululaulujen laulaminen – ja ylipäätään laulaminen – on myös tärkeä osa luterilaisen kirkon perinnettä. Yhdessä laulaminen antaa voimaa ja liittää ihmiset toisiinsa. Laulaminen myös liittää meidät menneiden sukupolvien ketjuun, Kautto sanoo.

Lasten Kauneimmat Joululaulut

Lasten Kauneimmat Joululaulut -tilaisuus järjestetään Riihimäen Keskuskirkossa (Hämeenkatu 5) su 1.12. klo 16–17. Tilaisuuden juontaa pastori Jukka Vänskä Riihimäen seurakunnasta. Tilaisuudessa lauletaan yhdessä kauneimpia joululauluja. Yhteislaulun välissä paikalla esiintyy Riihimäen seurakunnan Lapsikuoro Singeli, jota johtaa kanttori Kaisa Kautto. Tilaisuuden aikana kerätään vapaaehtoinen kolehti Suomen Lähetysseuran lähetystyöhön. LC Riihimäki ja Kristallin naiset järjestävät ennen ja jälkeen tilaisuuden mehu- ja piparitarjoilun.

Lasten Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet myös Hyvinkäällä Vehkojan seurakuntakeskuksessa su 15.12. klo 14–15 ja Lopen kirkossa (Pilpalantie 1, Loppi) ma 16.12. klo 18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.