Saara Aalto julkaisi joululevyn usean vuoden tauon jälkeen

17 kirkkokonserttia käsittävän joulukiertueen jälkeen Saara Aalto suuntaa Ouluun. – On ihana päästä viettämään joulua vanhempien ja isovanhempien luona. Sitä olen kaivannut. Warner Music Live

Mia Lagström

Saara Aallon edellisestä joululevystä on jo aikaa.

– Ensimmäinen joululevyni ilmestyi 2011. Fanit ovat toivoneet toista jo pitkään, Aalto kertoo.

Tunnelmaltaan Aallon tuore levy Fairytale – Joulun taikaa on varsin koskettava ja kaunis. Aallon omia suosikkikappaleita ovat muun muassa Taivas sylissäni, Hallelujah ja Kerran joulukuun aikaan

– Oikeastaan koko levy on täynnä itselleni rakkaita lauluja. Täytyy varmaan tehdä kolmas levy, sillä vieläkin jäi useita suosikkejani pois, hän naurahtaa.

Mukana levyllä on myös kaksi Aallon omaa sävellystä: puolison Meri Sopasen kanssa sävelletty Koska et oo täällä enää sekä skotlantilaisen David Sneddon kanssa sävelletty Tähdet, taivas ja sä

– Olemme tehneet Davidin kanssa yhteistyötä aiemminkin. Taivas, tähdet ja sä syntyi, kun David kysyi minulta, millaista on asua pohjoisessa ja voiko siellä edes rakastua, kun siellä on niin kylmä. Hain kappaleessa sitä tunnetta, kun oli teini ja halusi viettää aikaa ihastuksensa kanssa aamuun asti. Sitä vain sinnitteli, vaikka oli kolmekymmentä astetta pakkasta.

Levyltä löytyy myös duetto Michael Monroen kanssa. Aalto kertoo kuulleensa Fairytale of New York -kappaleen radiosta lounastaessaan managerinsa kanssa.

– Hän kertoi, että kyseessä on brittien suosituin joululaulu. Samaan hengenvetoon hän ehdotti, että levyttäisin sen Michael Monroen kanssa. Managerin ehdotuksesta tietämättä samaa ehdotti myös levy-yhtiöni edustaja, joten asia oli selvä. Olimme pohtineet jo pitkään Michaelin kanssa dueton tekemistä. Hän on ollut ystäväni siitä lähtien kun hän oli mentorini vuoden 2012 Voice of Finlandissa.

Saara Aalto kertoo ikävöineensä joulukonsertteja Englannissa asuessaan.

– Edellisestä joulukonsertistani on jo pitkä aika. Rakastan suomalaisia joululauluja ja niiden laulaminen oli minulle ennen vuoden kohokohta. Viimeiset joulut on tuntunut, että joulu on tullut ja mennyt. Nyt pääsen nauttimaan joulun ihanasta tunnelmasta kokonaisen kuukauden.

Aallon mukaan hartaat suomalaiset joululaulut rauhoittavat ja tuovat hyvän mielen.

– Julkaisin joululevyn myös Englannissa, mutta britit rakastavat amerikkalaistyylisiä iloisia lauluja. Alkuun koetin yhdistää iloiset ja popahtavammat kappaleet suomalaisiin lauluihin, mutta ei siitä tullut mitään. Kivaa kahdessa eri levyssä on myös se, että saan laulaa levylle lauluja myös suomeksi. Englannissa julkaistava levy on pelkästään englanniksi.

Saara Aalto saapuu Suomeen

Saara Aalto julkaisi 15.11. joululevyn Fairytale – Joulun taikaa. Levy sisältää Aallolle rakkaita lauluja, vanhoja sekä uusia. Tuore joululevy on Aallon seitsemäs albumi.

Aallon edellinen joululevy Enkeleitä – Angels ilmestyi vuonna 2011.

Tuoreen levyn myötä Aalto lähtee 2.12. joulukiertueella, joka käsittää 17 kirkkokonserttia eri puolilla Suomea. Kiertueella Aaltoa säestä nelihenkinen orkesteri.

Hyvinkään kirkossa (Hämeenkatu 16) Aalto esiintyy lauantaina 7.12. klo 19. Liput alkaen 32,50 euroa www.ticketmaster.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 2. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 3. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 4. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 5. Talous: Antti Luusuaniemi mukana uudessa sponsorointifirmassa – Red Carpet Brand Alliances myy yhteistyökuvioita elokuvan, tv:n, urheilun ja kulttuurin ammattilaisille
 6. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 7. Hyvinkään säästötoimilistassa lähes sata kohtaa – Kaupunginjohtaja pitää veronkorotusta välttämättömänä
 8. Hyvinkääläinen, kävitkö kuntoilemassa Eskokreetassa? – Nyt on haussa kuvia avajaisista, joissa esiintyi itse Tapio Rautavaara
 9. Kevitsan kaivoksessa Sodankylässä tulipalo
 10. Eläimet: Löytökoira Papi on nyt onnellinen kaveri – perhe Huhtakallio Hyvinkäältä avasi sille kotinsa ja sydämensä
 11. Aikuisetkin ovat tervetulleita Riihimäen taidekouluun syksyllä 2020 – myös kaikkein pienimmät saadaan mukaan pitkän tauon jälkeen
 12. Normaali.fi -chatissa voi kertoa mistä vain ja tehdä vaikka huolitestin – "Monen nuoren elämää piinaavat huolet, joista he eivät uskalla kertoa kenellekään"
 13. Hyvinkään entinen kaupunginjohtaja Tauno Kirves on kuollut
 14. Näköislehdessä tänään: Kun itseään satuttaa työkseen, omat rajansa pitää tuntea – "Mietin aina, mitä kipu viestii"
 15. Kim Koivu edustaa jatkossa Kytäjä Golfia – “On tärkeää, että pääsen harjoittelemaan kotimaassa huippuolosuhteissa.”

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.