Viikon tyyli: ”Työkaverit varmaan huolestuisivat, jos tulisin töihin mustassa”, golfvaatteita ylistävä Tapainlinnan opettaja Laura Tsutsunen sanoo

Tapainlinnan koulun englanninopettaja ja kulttuuriyhdistys Vilkastuksen puheenjohtaja Laura Tsutsunen muistelee nuoruuden shoppailureissuja Helsinkiin.

– Piti päästä Vuorikadun Mic Maciin ja sen jälkeen Seppälään, josta ostettiin pastellisävyisiä vaatteita.

Mikään muodin seuraaja Tsutsunen ei ole tosin ikinä ollut. Tärkein kriteeri vaatteita hankittaessa on värit ja että vaate sopii omaan tyyliin. Tsutsunen kertoo suosineensa pitkään punaisia ja pinkkejä vaatteita. Sitten tuli turkoosi. Viime aikoina mieleen ovat olleet jouluvihreä ja petrooli.

– Ehkä se johtuu iästä. Vihreä on tasainen ja rauhoittava väri verrattuna punaiseen, joka on todella energinen. Nuorena en olisi voinut kuvitellakaan käyttäväni vihreää.

Tsutsunen kertoo työkavereidensa olleen kerran todella ihmeissään, kun hän saapui töihin harmaassa collegepaidassa.

– Mustaa en uskaltaisi edes laittaa, muut varmaan huolestuisivat. Eräs työkaverini sanoi, että olen kuin joulukalenterin luukku. Ei ikinä tiedä, minkä näköinen Laura työpaikalle aamulla putkahtaa.

Värin lisäksi Tsutsunen kertoo arvostavansa vaatteissa mukavuutta. Innokkaana golfarina hän kertoo mieltyneensä golfvaatteisiin.

– Golfvaatteet ovat maailman parhaimpia päällä. Ne ovat keveitä, elastisia ja kestäviä. Ne eivät veny, rypisty ja nukkaannu, joten saatan pukeutua niihin työpäivinäkin. Olen enempi sporttinen kuin ladylike.

Vaatteensa Tsutsunen hankkii yleensä alennusmyynneistä. Ainoan poikkeuksen tekee tilanne, jossa vastaan tulee täydellisesti omaan tyyliin sopiva vaate.

– Parikymmentä vuotta sitten näin Anne Linnonmaan suunnitteleman punaisen hartiahuivin ja se oli saatava. Olenkin käyttänyt sitä kaikki nämä vuodet, tosin ainoastaan joulukuussa. En tiedä, mistä johtuu, mutta tämä on kaapissa aina, kunnes tulee joulukuu. Silloin kietoudun siihen.

Vastaava ”pakko saada”-tilanne tuli aikoinaan vastaan Helsinki-Vantaan lentokentällä.

– Näin Marimekon myymälässä kelta-puna-vihreäkirjavan farkkutakin. Olin jo siinä vaiheessa mennyt ohi passintarkastuksen, mutta palasin toiselle puolelle, jotta pystyin nostamaan rahaa ostaakseni takin. Jokin aika sitten takki alkoi olla niin kulunut, ettei sitä voinut enää käyttää. Olin harmissani, mutta sitten löysin netistä samanlaisen. Nyt minulla on vastaava takki, mutta uusi.

Laura Tsutsusen ostosvinkit

Jos vaatetta sovittaessa vähänkään epäröi, onko vaate omantyylinen tai sopiva, kannattaa se jättää ostamatta.

Omantyylisen ja mieluisan vaatteen tunnistaa jo ennen kuin katsoo peiliin, sillä hyvä vaate suorastaan sujahtaa päälle ja tuntuu heti mukavalta.

Maltti kannattaa säilyttää etenkin alennusmyynneissä. Edullinen hinta saattaa hämätä ja tulee helposti ajatus, että jossain vaiheessa vaatetta voi ehkä käyttää. Ei käytä, jos siihen ei heti rakastu.

Tärkeintä on, että vaate tuntuu omalta, ei halpa hinta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut