Verotilitykset eivät toteutuneet Lopella suunnitellusti – ilonaiheena matala työttömyysaste

Lopella työttömyysaste oli marraskuussa ELY-keskuksen alueen kuntien matalin, 4,3 prosenttia. Arkisto / Sauvo Jylhä

toimitus

Verotilitykset Lopella kasvoivat viime vuoden aikana edelliseen vuoteen verrattuna 3,9 prosenttia. Kuitenkin verotuloja kertyi 312 355 euroa vähemmän kuin verotuloja oli vuoden 2019 talousarviossa arvioitu kertyvän.

Suurin euromääräinen ero löytyy kunnallisveron puolelta. Myös yhteisöveroa on kertynyt selvästi budjetoitua vähemmän. Sen sijaan kiinteistöveroa on kertynyt 91 575 enemmän kuin arvioitiin.

Edelliseen vuoteen verrattuna kasvoivat kunnallisveron tilitykset 4,1 prosenttia. Tämä on suurempi kasvu kuin koko maassa keskimäärin. Toisaalta yhteisöveron tilityksissä oltiin selvästi jäljessä koko maan kehityksestä.

Taloudenpitoa helpottaa kuitenkin matala työttömyysaste. Lopella oli marraskuussa 4,3 prosenttia työvoimasta työttömänä. Luku on ELY-keskuksen alueen kuntien matalin. Työttömyysaste laski lokakuusta marraskuulle 0,2 prosenttia. Erityisesti nuorten ja yli vuoden työttömänä olleiden määrä putosi edelliseen vuoteen verrattuna selvästi.

Hämeen Liiton kautta saadun ennakkotiedon mukaan kunnan asukasluku marraskuussa oli 7 805 asukasta. Vuoden 2019 aikana vähennystä olisi tullut 56 henkilön verran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.