Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon tyyli: Hausjärveläinen Raimo Kela arvostaa lämpimiä vaatteita – rokkitähteys tyssäsi äidin kutomaan villapaitaan

Hausjärveläinen muusikko ja soitinten rakentaja Raimo Kela arvostaa lämpimiä ja pehmeitä vaatteita.

– Talvella pukeudun toppahousuihin ja toppatakkiin, Kela kertoo.

Ihan perinteisistä toppapöksyistä ei taida kuitenkaan olla kyse?

– Nämä ovat 70-luvulla tikkikankaasta valmistetut housut. Minulla on useita. Ostan niitä kirpputoreilta tai saan lahjoituksina sotiemme veteraaneilta.

Kela kertoo arvostavansa veteraaneja suuresti.

– Teen töitä veteraanien ja vammaisten kanssa. He ovat hienoja ihmisiä ja sydäntäni lähellä.

Toppahousujen alle Kela sujauttaa lämmikkeeksi pitkät kalsarit ja raappahousut. Raappahousut ovat vanhan kansan välihousut, jotka puetaan pitkien kalsareiden ja päällyshousujen väliin.

– Raappahousut käyvät myös mukavasta kotiasusta maaseudun rauhassa. Nyt talvi on ollut sen verran leuto, ettei ole tarvinnut raappahousuja käyttää. Yleensä jätän raappahousut pois vappuna ja pitkät kalsarit juhannuksena. Pidän siitä, että on lämmin olla. Käytän usein myös villasukkia.

Kesällä toppahousut vaihtuvat viileämpiin verryttelyhousuihin. Olivat jalassa sitten toppahousut tai verryttelyhousut, sopii niiden kanssa hyvin yhteen flanellinen kauluspaita, joka on mukavan pehmeä.

Jalkaansa hän laittaa sateella ja kostealla kelillä huovalla vuoratut kumisaappaat. Muutoin käytössä ovat nahkasaappaat jatsarit, huovasta valmistetut vinkkelit ja liukkailla keleillä ehdottomasti nastakengät.

– Niitä suosittelen kaikille ikään katsomatta.

Kela myöntää, etteivät toppahousut ole kovin suosittuja rokkipiireissä. Hän muistelee, kuinka hän erehtyi aikoinaan laittamaan päällensä äidin kutoman villapaidan levy-yhtiön tuottajan tapaamiseen, jossa keskusteltiin bändin tulevaisuudesta.

– Siinä menivät kaikki mahdollisuudet rokkitähteyteen. Itseäni asia ei niin haittaa, mutta harmittaa bändikavereiden puolesta. Menestymisen mahdollisuus meni sivu suun myös heiltä. Harmillinen episodi.

Nykyisin Kela kertoo yrittävänsä keikoilla parhaansa. Rock’n’roll -bändin kanssa esiintyessään hän pukee hillbilly-tyyliin farkkuhaalarit ja hatun.

– Olen se kaukainen serkku maalta, joka tulee vaarojen takaa.

Hattuja Kelalta löytyy useita, eri tilanteisiin erilaisia. Nyt miehellä on päässään perinteinen hillbilly-hattu.

– Juhlatilaisuuksiin löytyy kyllä hienompiakin.